Språkresor till Egypten

I Afrikas nordöstra hörn ligger landet som för tankarna till pyramider, exotiska kryddor, magdans, folkmyller och mumier.

I Egypten byggdes en av de allra första civilisationerna upp. Det häftiga är att många av byggnaderna som den egyptiska befolkningen byggde för svindlande 5000 år sedan fortfarande finns kvar för oss att beskåda. Pyramiderna, de mest välkända av landets byggnadsunder och flitigt fotade, är ännu större, ännu mäktigare och ännu mer mystiska i verkligheten. I Egypten byggdes en av de allra första civilisationerna upp.

Världens nordligaste korallrev

Landet gränsar till medelhavet i norr och röda havet i öst. Röda havet erbjuder världens nordligaste korallrev med ett undervattensliv utan dess like, man kan säga att det är lika färgrikt som landets kultur. Här är dykning snarare en livsstil än en sport.

Tillbaka till 3000 f.Kr.

En stor del av Egypten består av öken, till synes oändliga sandfält som inte bara gör dig törstig utan även inger en känsla av att förflyttas bakåt i tiden. Ja, Egypten är som en tidsmaskin där du så fort du tror att året är 3000 f.Kr. då mumier och pyramider var vardagsmat, slungas tillbaka till Kairos kaotiska tempo som är allt annat än uråldrigt.

Att studera arabiska i Egypten är en fantastisk upplevelse som inte lämnar någon oberörd. Detta vackra melodiska språk talas av över 206 miljoner människor. Vill du bli en av dem?

Nyheter i Egypten

Studieorter i Egypten

Kairo

Fakta om Egypten

Landsnummer: 20

El: 220 Volt, adapter behövs inte

Valuta: EGP.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Egypten. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Egypten? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Egypten.

Visum: För att studera i Egypten behöver du ett turistvisum som du kan ansöka om vid Egyptens ambassad i Stockholm eller så kan du få det i samband med köpet av din flygbiljett eller vid inresan. Visumet gäller i en månad och kan förlängas på plats. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader vid inresan till Egypten.

Land » Egypten

Japansk och koreansk afton i Göteborg 10 februari - Läs mer här »