Språkresor till Taormina, Sicilien

Med ett spektakulärt läge på en platå med utsikt över havet och vulkanen Etna lockar staden Taormina människor till sig från hela världen. Häng med till Sicilens östkust!

Grekiskt arv

Taormina är en liten stad på Siciliens östkust vid Joniska havet. Liksom kring hela ön Sicilien finns det ett slags mystiskt skimmer kring Taorimina. Redan 735 f.Kr. anlade grekerna sin första italienska koloni på Sicilien, och än idag finns en berömd grekisk teater kvar i Taormina som på sommaren fylls med folk när festivalen "Taormina Arte" äger rum.

Lata dagar och bergsbestigning

Taormina är en sann dröm för den arkitekturintresserade, här kantas nämligen gatorna med kyrkor, parker, monument och slott i olika stilar. I denna stad kan man vandra runt i timmar längs de vindlande gatorna med smala trappor och charmiga torg; du kan även promenera ner till havet och testa områdets excellenta stränder. Vandra upp till den charmiga byn Castemola för en välförtjänt lunch i skuggan eller bestig områdets högsta berg, Monte Venere, i Taormina hittar man alltid något att göra.

Lyxplugg

Klimatet är snällt och tillåter sena kväller på stadens torg där du kan avnjuta traditionell siciliansk mat och vin. På dagarna kan du vräka ut dig på skolans takterrass för att plugga italienska verb. Om man säger så här: det finns tråkigare platser att plugga på.

Språkskolor i Taormina, Sicilien

Babilonia

Undervisning med fokus på kommunikation. Vacker byggnad och trädgård.

Skolor » Italienska » Taormina » Sicilien

- Läs mer här »