Flygbokning och tips inför din resa

Få ett komplett paket och boka ditt flyg med Blueberry Språkresor


Blueberry Språkresor erbjuder nu alla studenter som studerar utanför Europa samt alla ungdomsstudenter, oberoende destination, möjlighet att boka flyg. Vi arbetar med välkända flygbolag och kan även skräddarsy din resa om du exempelvis önskar resa via något annat land innan hemfärd eller vill landar några dagar innan kursstart för att komma in i landets tidsrytm.

När din plats på skolan har blivit bekräftad skickas en flygoffert ut med detaljerad information om flygtider, datum, priser och regler. Om du önskar denna ska offerten bekräftas samma dag innan klockan 15:00. Om du bokar flyg med oss är du som resenär täckt av paketreselagen och vi på Blueberry Språkresor kommer sköta all kontakt med flygbolagen vid eventuella tidtabelländringar, inställda flyg och liknande.

Gruppavgångar:

Om vi har flera studenter som påbörjar sina studier samtidigt skickar vi ut identiska offerter för att skapa gruppavgångar. Med gruppavgång innebär att ni får varandras kontaktuppgifter innan avresa, kan kontakta varandra innan resan och ha varandras sällskap under flygningen.

Ungdomar:

Om du som ungdomsstudent behöver ungdomsservice (UM-service) är det olika regler beroende på flygbolag samt flygplats. Vi kan aldrig garantera att det finns UM-service men kollar självklart upp möjligheterna för er om ni så önskar.

Vill du ha mer information, tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig gärna.

Tips om utlandsstudier från vår blogg

Tåg och buss utomlands

National Rail - tåg i Storbritannien

Megabus - budgetbolag för bussar i Storbritannien

National Express - bussar i Storbritannien

Renfe - tåg i Spanien

SNCF - tåg i Frankrike

Ferrovie Dello Stato - tåg i Italien

Die Bahn - tåg i Tyskland

RailEurope - tåg över hela Europa

Hyperdia - sök tågförbindelser i Japan

Turistbyråer och landsguider

Brittiska Turistbyrån
Hos Brittiska Turistbyrån hittar du det mesta om Storbritannien. Här finns destinationsguider, semestertips och inte minst en webbshop där du kan köpa åkpass till buss och tunnelbana (Travel Cards), tågbiljetter, biljetter till Madame Tussauds, London Eye, guideböcker etc.


Hos Franska Turistbyrån finns mycket information för ungdomar som vill besöka Frankrike.

Språkkurser och böcker

Franska.nu
Öva fransk grammatik och vokabulär online i denna stora övningsdatabas utvecklad i samarbete med Franska skolan i Stockholm.

Bokus
Köp din reselitteratur här

Vagabond
Resemagasin med reportage och guider.

Flygbokning och tips inför din resa

Rabatt på ungdomskurs i Berlin! - Läs mer här »