Språkkurs i Ecuador

För att vara Sydamerikas näst minsta land har Ecuador häpnadsväckande mångsidig natur. På en och samma dag kan du besöka en lokal marknad uppe i bergen, spana på apor i Amazonas djungel, för att med solnedgången som sällskap avsluta dagen med ett dopp i Stilla Havet. Landets storlek tillåter dagar som dessa och det är nog därför många drömmer en hel livstid om att besöka Ecuador.

Jättesköldpaddor på Galapagos

Och så var det ju Galapagosöarna. Dessa öar, mitt i Stilla Havet, utgör hem för otaliga djur och växtarter. Det känns som en helt annan värld, en fantasivärld där människans villkor inte längre gäller och sjölejonen styr. Det känns fullt motiverat att Charles Darwin, öns kändaste besökare och skaparen av evolutionsteorin, tog många av sina exempel från just dessa öar i sin forskning. Här kan du i sann Darwin-anda utforska jättesköldpaddor. Med en stor nypa respekt såklart, för här lever man efter naturens villkor och regler.

Amazonas

Amazonas regnskog är nog den plats på jorden som kan presentera flest nyanser av grönt. Över dig skyddar ett ogenomträngligt naturligt skogstak dig från solen. Mitt framför dig ser du insekter av de mest hänförande färger som letar föda på ett blad stort som ett paraply. Om du korsar nästa flod kan du, om du är ytterst tyst och smidig, se en jaguarhona jaga mat till sina nyfödda ungar. I den ecuadorianska delen av Amazonas lever indianstammen Tagaeri. Stammen är en av få som inte har anpassat sitt liv efter världens utveckling, de lever fortfarande som nomader på samma sätt som deras förfäder gjorde.

Så sluta dröm. Upplev Ecuador och känn dig mer levande än någonsin.

Studieorter i Ecuador

Quito

Fakta om Ecuador

Landsnummer: 593

El: 120 Volt Adapter behövs

Valuta: amerikanska dollar (USD).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Ecuador. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Ecuador? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Ecuador.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för att resa till Ecuador och stanna i 90 dagar. Passet måste vara i gott skick, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt minst sex månader efter hemkomsten.

Land » Ecuador

- Läs mer här »