Språkresor i Kanada

Kanada är stort, vilt och levande. Här kan du andas frisk luft på en bergstopp med 360° panoramavy ena dagen. Andra dagen står du mitt i Vancouver city på en trendig bar och sippar vin med nyfunna vänner. Kanada har valmöjligheter så det räcker och blir över.

Alla känner väl igen lönnlövet som Kanadas symbol och flagga. Det sägs att den röda och vita färgen symboliserar tvåspråkigheten, engelska och franska, och att lövet är en påminnelse om hur viktig naturen är för landets identitet.

Vild natur

Kanada är ett enormt land, ja faktiskt världens största efter svårslagna Ryssland. Naturen är magnifik och vild. Djupa gröna skogar blandas med kristallklara sjöar och bergsmassiv med vita toppar. Många kommer hit för de avundsvärda nationalparkerna i väst, andra för de spännande städerna Montreal, Toronto och Vancouver.

Välkomnande atmosfär

Kanadensarna är trevliga och gästvänliga. Så länge du inte jämför dem med amerikaner vill säga. Glöm allt som har med USA att göra när du kommer till Kanada, även om länderna ligger grannar kommer du upptäcka hur olika de är.

Är du en hängiven skidåkare eller vill bli? Perfekt! Plugga på vardagarna och åk skidor på helgerna. Kanada under vintern bjuder på mängder av snö och branta som flackare pister, Whistler som ligger i väst är en av världens bästa skidorter.

Studieorter i Kanada

Montreal

Toronto

Vancouver

Fakta om Kanada

Landsnummer: 1

El: 120 Volt, adapter behövs.

Valuta: kanadensiska dollar (CAD).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Kanada. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Kanada? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Kanada.

Visum: Om du ska studera i Kanada i upp till sex månader behöver du inte söka något visum. Om du ska studera i mer än sex månader måste du söka studentvisum.

Land » Kanada

- Läs mer här »