Språkresor till Montreal

Denna tvåspråkiga stad i Quebec har utsetts till en av världens "most livable cities"och har dessutom en världsberömd skyline som inte går av för hackor. Bien venu à Montréal - welcome to Montreal!

Montreal är vackert belägen på Kanadas östkust. Det var fransmännen som grundade staden år 1642, vilket gör den till en av de äldsta städerna i Nordamerika. Staden ligger i provinsen Quebec och dess officiella språk är franska, det är faktiskt den enda provinsen i Kanada där engelska inte är ett officiellt språk. Franska är således det mest talade språket i Montreal, men här bor även en stor engelskspråkig befolkning och många av invånarna är tvåspråkiga. Montreal har blivit kulturcentrum för det franskspråkiga Kanada och här produceras en mängd filmer, teatrar, radioprogram och böcker.

Försklassigt nattliv

Montreal är även känt för sitt förstklassiga nattliv. Staden tillhör en av Amerikas så kallade "sin cities" och erbjuder en mängd olika barer, musik- och nattklubbar. Montreal är också en festivalernas stad och under den främsta turistsäsongen, maj till september, avlöser olika festivaler varandra. En av de mest kända är den legendariska jazz-festivalen i juni/juli, som årligen lockar mer än två miljoner besökare.

Ishockey är gud

Klimatmässigt är Montreal ganska likt Sverige, med kalla vintrar och varma somrar. De kalla vintrarna inbjuder till vintersport, och det är ingen slump att ishockeylaget Montreal Canadiens är ett av de sex originallagen i NHL. Montreal organiserade också sommar-OS 1976, och Olympiastadion står kvar än idag som en av Montreals trofébyggnader. En annan häftig konstruktion är "Underground City", en klimatkontrollerad labyrint med över 2000 affärer, restauranger, kontor, företag, tunnelbanestationer och tunnlar. Här kan man shoppa under kalla vinterdagar och i princip aldrig behöva sticka ut näsan i friska luften

Språkskolor i Montreal

EC Montreal (engelska)

Studera centralt på en skola där du kan läsa både engelska och franska

EC Montreal (franska)

Studera centralt på en skola där du kan läsa både engelska och franska

Skolor » Engelska » Montreal

- Läs mer här »