Språkresor till Peru

På hög höjd i Peru lockar Amazonas regnskog förföriskt med sin gröna famn, inkakulturen med sin mystik och maten med sin sanslösa blandning.

Inkaindianer

I Peru leder alla vägar till mytomspunna Machu Picchu, den förlorade staden, som låg dold för omvärlden i 500 år. Här kan den som är sugen på äventyr vandra inkaleden, en 4,2 mil lång vandring kantad av myter och spår av inkaindianerna. På 2400 meter över havet är luften tunn och skavsåren många, men det är det värt. Det är svårt att komma närmare historien än så här.


Brons i matlagning

Det peruanska köket kan beskrivas som en matkultur med rötterna i hela fyra olika världsdelar, rättare sagt Afrika, Sydamerika, Asien och Europa. Peru är faktiskt det tredje högst rankade köket i världen efter jättarna Kina och Frankrike. Ceviche är något av Perus nationalrätt. Vit fisk, grön citron och massvis av koriander blandas till en fräsch fiskrätt som serveras med den typiskt peruanska cocktailen Pisco Sour.

Surfa på dyner

Vill du testa på något annorlunda? I provinsen Ica ligger orten Huacachina som har världens största sanddyner. Här kan du prova på den ganska ovanliga sporten sandboarding. Ja. Det är precis som det låter, du surfar på sand.

Studieorter i Peru

Cusco

Fakta om Peru

Landsnummer: 51

El: 220 Volt, svenska sladdar passar i en del, adapter är bra att ha med sig

Valuta: PEN.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Peru. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Peru? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Peru.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för att resa till Peru och stanna i 90 dagar. Passet måste vara i gott skick, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt minst sex månader efter hemkomsten.

Land » Peru

- Läs mer här »