Språkresor till Lettland

Lettland är ett av de tre baltiska länderna tillsammans med Litauen och Estland. Ett ungt och modernt land med en mix av influenser från östra, norra och västra Europa.

Splittrad historisk bakgrund

Det baltiska landet Lettland är en relativt nybliven republik med självständighet sedan 1991. I likhet med sina grannländer har olika regimer styrt över Lettland i hundratals år. Innan självständigheten var Lettland ryskt och stora delar av landet har även varit i svensk regi på 1600-talet. Sedan 2004 är Lettland medlem i EU.

Goda kommunikationer

Som en del av EU och Schengen-området är det lätt att ta sig till Lettland från ett flertal olika länder. Du når Lettland lätt med färja eller flyg med flera avgångar dagligen från Stockholm till huvudstaden Riga. På senare år har det blivit väldigt populärt att åka på sparesor till Riga med omnejd. Här kan du varva ner och ta det lugnt medan du blir ompysslad på ett av de många spahotell du kan välja mellan.


Studieorter i Lettland

Riga

Fakta om Lettland

Landsnummer: 371

El: 220 Volt, ingen adapter behövs

Valuta: LVL.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Lettland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Lettland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Lettland.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Litauen.

Land » Lettland

- Läs mer här »