Språkresa till Malta

Vid en första anblick verkar denna ö utslängd i havet. Om du tänker dig att en liten bit land från Sicilien skulle lossna och flyta ut i Medelhavet. En annan bit land skulle lossna från Tunisien och dessa bitar skulle förenas och bilda en egen ö mitt i Medelhavet, en ö med starka influenser från Europa och Nordafrika. Ön heter Malta.

Litet och färgstarkt

Malta är ett av vår världsdels mest mångfacetterade och färgstarka länder vilket är något av en bedrift med tanke på dess storlek. De fem öar som den maltesiska skärgården består av upptar en yta lika liten som en tiondel av Gotland men är Europas folktätaste land. På Malta har man två officiella språk, maltesiska och engelska.

Utomhusmuseum

Öns historia berättar om Malteserriddarna som en gång regerade och försvarade kristendomen i landet. Denna period av Maltas historia har skänkt mystik och dunkla legender till landets historieböcker. Malta beskrivs ibland som ett utomhus-museum. Här blir historien extra verklig tack vare de kyrkor och fästningar som bidrar till landets fantastiska arkitektur.

Maltas kök är till stor del hämtat från havet, här kan du äta både bläckfisk och svärdfisk. Kryddorna och dofterna är en spännande mix av den nordafrikanska mystiken och den sicilianska kaxigheten.

Dykning

Solen skiner frikostigt över Maltas stränder och stupande klippor och Medelhavet är till synes oändligt. Om du är ett fan av undervattenssport är Maltas azurblå vatten utmärkt för dykning

Afrika och Europa möts i ett färgstarkt fyrverkeri där Medelhavets blå, solens guldgula och apelsinernas orangea får representera Malta.

Studieorter i Malta

St Julians

Fakta om Malta

Landsnummer: 356

El: 230 Volt, adapter behövs

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Malta. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Malta? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Malta.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta på Malta.

Land » Malta

- Läs mer här »