Studera utomlands-försäkring

Studera utomlands är försäkringen för dig som ska läsa på språkskola, college, universitet eller yrkeshögskola utomlands. Försäkringen är speciellt framtagen för dig som studerar utomlands en längre tid och ger dig ett fullgott skydd vid just utlandsstudier.

Varför bör du teckna en studentförsäkring?

Det är viktigt att du tecknar en försäkring som gör det möjligt att få till exempel läkarvård eller hemtransport om olyckan skulle vara framme, utan att du själv behöver stå för kostnaderna.

Jämför gärna Blueberrys försäkring med andra alternativ - det är viktigt att försäkringen du tecknar innehåller ett skydd för alla viktiga delar såsom utbildningsavgifter, de fritidsaktiviteter du har tänkt ägna dig åt – därefter kan du även jämföra pris, självrisker och den hjälp du får om något händer. Vår Studera Utomlands försäkring har ingen självrisk (förutom i rättskydd) och täcker följande:

 1. Läkarvård och sjukhuskostnader
 2. Resor för vård och behandling
 3. Hemtransport
 4. Resa till nära anhörig
 5. Invaliditet/olycksfall (10 prisbasbelopp)
 6. Dödsfall
 7. Ansvarsskydd
 8. Rättsskydd
 9. Överfallsskydd
 10. Kristerapi
 11. Återbetalning av utbildningskostnader
 12. Egendom (gäller vid stöld, rån och inbrott)

Pris och beställning 2020

Försäkringen beställs per dag. Du kan låna pengar från CSN till försäkringskostnaden.

Område Grundpris Dagspremie
Europa 210 kr 16 kr
Världen exkl. USA 210 kr 26 kr
Världen inkl. USA 224 kr 32 kr

För att teckna försäkringen betalar du in försäkringsbeloppet till Blueberrys bankgiro 5160-3934 eller swish 123 232 57 51. På betalningen anger du:

Vänligen observera att försäkringen endast är giltig om försäkringens startdatumet sammanfaller med det datum då du lämnar Sverige. Om du kommer att resa ned till ditt studieland tidigare eller senare samt eventuellt stanna längre vänligen kontakta oss då priset för försäkringen kan variera.

För bokningar mindre än 7 dagar innan avresa tillkommer en expeditionsavgift på 200 kr. Detsamma gäller dig som inte ska resa med Blueberry men ändå vill utnyttja vår Studera utomlandsförsäkring. Då behöver vi även uppgifter om adress, telefon och studieland. Kontakta oss om du behöver ge oss kompletterande information.

Om du redan är utomlands och är oförsäkrad men vill teckna Studera Utomlands-försäkringen gäller speciella villkor. Kontakta oss för mer information.

Tips för försäkringsinnehavare

Har du redan tecknat en av våra försäkringar? Läs tipsen för försäkringsinnehavare!

Leva utomlands eller reseförsäkring

Ska du kombinera din språkresa med lite turistande? Du kan teckna Studera Utomlands-försäkringen 14 dagar före samt efter avslutad kurs men om du ska resa längre rekommenderar vi att du kompletterar med en reseförsäkring. Gouda erbjuder en rabatterad ungdomsreseförsäkring för studenter upp till 35 år samt en ordinarie reseförsäkring. Om du ska kombinera språkresan med volontärarbete eller liknande finns försäkringen Leva Utomlands. Kontakta oss så berättar vi mer!

Studera utomlands-försäkring

- Läs mer här »