Språkkurs i Tyskland

Att ha pluggat utomlands ger dig definitivt en skjuts framåt, oavsett om det är inför ett sommarjobb, ett arbete eller om du helt enkelt bara vill upptäcka världen, ha roligt och dessutom lära dig saker på köpet!

De senaste årtiondet har Tyskland klättrat på listan av besökta destinationer. Allt fler har upptäckt att Tyskland har mycket att ge då landet erbjuder ett varierande landskap med långa vita sandstränder i norr till snötäckta Alptoppar i söder. Framförallt har resandet till storstäderna Berlin, Munchen och Hamburg ökat och många söker sig nu hit för mer än bara en weekend. Tyska pratas i många länder, inte bara i Tyskland, och det är grymt språk att kunna!

Oktoberfest

Karaktäristisk umpa-umpa-musik och lederhosen hittar du på Münchens årliga Oktoberfest. En extraordinär folkfest där ölen flödar och gemenskapen sträcker sig över olika nationaliteter. Öl är tyskarnas nationaldryck och dricks mest här i hela Europa. Ett tyskt öl kräver också tysk mat. Det tyska köket är bastant. Korvar, fläskkött och surkål är mat som folket uppskattar. Skillnaden från södra Europas lätta kök är slående men faktiskt uppfriskande då det inte skulle passa i ett land som detta. Nej. Tyskland kräver något mer rejält.

Hamburg och Berlin

Tyskland har flera inflytelserika städer som är värda ett besök. Vad sägs om stämningsfulla julmarknader i Tysklands största hamnstad Hamburg? När någon säger Tyskland går associationerna snabbt till just Berlin - och visst finns det anledning till detta. Berlin är en spännande historisk huvudstad där andra världskriget och Berlinmuren plötsligt blir verklighet.

Studieorter i Tyskland

Berlin

Freiburg

Hamburg

Heidelberg

Lindau

München

Fakta om Tyskland

Landsnummer: 49

El: 230 Volt, adapter behövs inte

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Tyskland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Tyskland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Tyskland.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Tyskland.

Land » Tyskland

- Läs mer här »