Språkkurs i Tyskland

Tyskland hamnar ibland långt bak i Europaledet, flera steg bakom de Medelhavsnära länderna. Det är synd. Och inte alls rättvist. För Tyskland har mycket att ge. Detta industriromantiska land har en överraskande charm som inger en känsla av förtrolighet, som en ny vän som efter ett tag visar sig vara ens själsfrände.

Oktoberfest

Karaktäristisk umpa-umpa-musik och lederhosen hittar du på Münchens årliga Oktoberfest. En extraordinär folkfest där ölen flödar och gemenskapen sträcker sig över olika nationaliteter. Öl är tyskarnas nationaldryck och dricks mest här i hela Europa. Ett tyskt öl kräver också tysk mat. Det tyska köket är bastant. Korvar, fläskkött och surkål är mat som folket uppskattar. Skillnaden från södra Europas lätta kök är slående men faktiskt uppfriskande då det inte skulle passa i ett land som detta. Nej. Tyskland kräver något mer rejält.

Köln, Hamburg och Berlin

Tyskland har flera inflytelserika städer som är värda ett besök. Köln: staden med de tre K:na: Kultur, Katedral och Karneval. Hamburg: Tysklands största hamnstad som i december erbjuder stämningsfulla julmarknader. Berlin: spännande historisk huvudstad där andra världskriget och Berlinmuren plötsligt blir verklighet.

Studieorter i Tyskland

Berlin

Freiburg

Hamburg

Heidelberg

Lindau

München

Fakta om Tyskland

Landsnummer: 49

El: 230 Volt, adapter behövs inte

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Tyskland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Tyskland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Tyskland.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Tyskland.

Land » Tyskland

Vässa engelskan i soliga Kalifornien - Läs mer här »