IH Heidelberg - Collegium Palatinum

Tyskastudier i en vacker sagomiljö på en kvalitetssäkrad skola.

“Vacker stad med många restauranger, caféer, barer, affärer - perfekt för undgomar. Samtidigt fantastiskt natur och bra tågförbindelser! Sofie Moberg
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

IH Heidelberg - Collegium Palatinum har över 50 års erfarenhet av undervisning. Sedan 2010 är de med i den världsomspännande kvalitetsorganisationen International House och siktar mot minst 50 år till av undervisning i världsklass.

Vacker skola i historiska Villa Krehl

IH Heidelberg finner du i lokaler i den historiska byggnaden "Villa Krehl" i det eleganta kvarteret Neuenheim/Handschuhsheim. Efter renoveringar erbjuder skolan en historisk atmosfär samtidigt som du har tillgång till alla moderna faciliteter (fräscha lokaler, bibliotek, datorsal, Wi-fi). Den stora innergården är en favoritplats, särskilt under sommarhalvåret, där studenterna kan umgås på raster och efter skolan. Du kan promenera till centrala Heidelberg på mindre än en halvtimme, eller varför inte hyra cykel under din studietid för att uppleva Heidelberg på bästa sätt. Du tar dig lätt till stadens mest populära pubar, caféer, shoppinggator och restauranger.

Ta officiella examina

IH Heidelbergh är officiellt testcenter för det tyska språktestet telc (allmän tyska) och telc beruf (affärstyska) som finns på nivåerna A2-C1. Det går också att ta en TestDaf här, den examen som de flesta tyska universitet kräver om man vill läsa vidare på högre nivå i Tyskland. Förutom dessa officiella examina har skolan ett varierat kursutbud som bör passa alla smaker. Läs mer om de olika kurserna nedan och kontakta oss gärna då skolan erbjuder fler kurser än vad som visas nedan. Skolan erbjuder även privatundervisning där du skräddarsyr kursinnehållet, kontakta oss för information.

Sporta med studenterna på universitetet i Heidelberg

Skolan anordnar en hel del aktiviteter och utflykter, oftast minst tre gånger per vecka. Guidad tur i Heidelberg, slottet och museer tillhör standardprogrammet. Beroende på utbud och säsong erbjuds även t.ex. dagsutflykter till Karlsruhe, Speyer, Frankfurt och Stuttgart, och aktiviteter som cykling, kanotpaddling, vinprovning, besök på bryggeri, filmkvällar, fest med internationellt tema och mer. För den som är sportintresserad finns möjlighet att delta i sportprogrammet på universitetet mot en terminsavgift. Ett perfekt tillfälle att lära känna tyskar och prata tyska!

Tre skäl att studera Tyska på IH Heidelberg - Collegium Palatinum i Heidelberg

Fakta om IH Heidelberg - Collegium Palatinum

Minimiålder
17 år
Transfer
Skolans transfer från Frankurt International Airport kostar 50 EUR (ca 540 kr)
Lov
2020: 6/1,10/4,13/4,1/5,21/5,1/6,11/6,14/12-3/1 2021

Språkkurser och priser för IH Heidelberg - Collegium Palatinum

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan IH Heidelberg - Collegium Palatinum.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (Standard 20) CSN

Längd: 2-24 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag. Nybörjare kan bara starta 2020: 7/1,2/3,25/5,29/6,27/7,24/8,19/10

Du har 20 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper med högst 12 studenter (14 under sommaren). Kursen behandlar alla delar av det tyska språket och är lämplig för dig som vill lära dig eller förbättra din tyska i ett bra tempo och samtidigt ha tid över för att utforska Heidelberg och dess omgivningar. Det går att boka till individuella lektioner för att göra kursen mer intensiv. Kontakta oss för pris och upplägg.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor. Kurslitteratur betalas på plats och kostar mellan 25-40 EUR (ca 435 kr).

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos IH Heidelberg - Collegium Palatinum CSN

Intensivkurs (Intensive 25) CSN

Längd: 2-24 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag. Nybörjare kan bara starta 2020: 7/1,2/3,25/5,29/6,27/7,24/8,19/10

Du har 25 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper med högst 12 studenter (13 under sommaren). Liksom Normalkursen så tar kursen upp alla delar av det tyska språket. Den är lämplig för dig som vill ha lite fler lektioner, men ändå få tid över till annat. Det går att boka till individuella lektioner för att göra kursen mer intensiv. Kontakta oss för pris och upplägg.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor. Kurslitteratur betalas på plats och kostar 25-40 euro.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos IH Heidelberg - Collegium Palatinum CSN

Superintensivkurs (Intensive plus 30) CSN

Längd: 2-24 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag. Nybörjare kan bara starta 2020: 7/1,2/3,25/5,29/6,27/7,24/8,19/10

Du har 30 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper med högst 12 studenter (14 under sommaren). Detta är en väldigt intensiv kurs för dig som vill hinna med mycket på kort tid. Du läser fem lektioner per förmiddag måndag till fredag och sedan resterande lektioner två eftermiddagar per vecka.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor. Kurslitteratur betalas på plats och kostar 25-40 EUR (ca 435 kr)

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Superintensivkurs hos IH Heidelberg - Collegium Palatinum CSN
Vacker stad med många restauranger, caféer, barer, affärer - perfekt för undgomar. Samtidigt fantastiskt natur och bra tågförbindelser! Sofie Moberg

Boende på IH Heidelberg - Collegium Palatinum

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Delad lägenhet

Du bor i en lägenhet som du delar med en annan student i det trendiga området Bahnstadt. Lägenheterna har kokvrå och badrum. I huset finns även gemensamt kök, tv-lounge, Wi-Fi och gym. Vid ankomst betalar du en deposition på 250 EUR (ca 2700 kr) som återfås vid slutet av din vistelse om du inte har haft sönder något. Extranätter går att boka mot ett tillägg på 31 EUR (ca 335 kr) per natt.

Anmälan IH Heidelberg - Collegium Palatinum med Delad lägenhet

Egen lägenhet

Du har en egen lägenhet med skrivbord, säng och garderob samt kök och badrum. Du checkar in söndag före kursstart och lämnar lördag efter kursslut. Bilden är endast ett exempel på hur det kan se ut.

Anmälan IH Heidelberg - Collegium Palatinum med Egen lägenhet

Familj halvpension

Du bor i enkelrum hos en tysk värdfamilj med halvpension. Familjerna bor på 5-40 minuters avstånd från skolan. Att bo i värdfamilj gör att du får använda tyskan lite extra och du får en större inblick i kultur och vardagslivet. Det går att boka värdfamilj med frukost endast, kontakta oss för pris.

Anmälan IH Heidelberg - Collegium Palatinum med Familj halvpension

Studieorter » Tyska » Heidelberg » IH Heidelberg - Collegium Palatinum

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor