Språkkurs i Australien


No worries!

Det sägs att första intrycket betyder allt. Att det är avgörande. Det första du möts av i Australien är en gästvänlighet som övergår det svenska förståndet. En gästvänlighet som välkomnar dig med öppna armar och viskar i ditt öra att den ska göra allt för att du ska trivas. Och det gör man. Trivs alltså. Down Under erbjuder en frihetskänsla som är befriande på ett skönt sätt, som om det är just det här du har väntat på. Frihet från bekymmer. Frihet att upptäcka. Frihet att uppleva. No worries!

Livsnjutare

Det stora med Australien, förutom storleken, är att det finns något för alla. Vare sig du är en äventyrare i sann James Cook-anda, kulturfascinerad design-junkie med förkärlek för stora städer eller bara en ren livsnjutare.


Kontrasternas land

Med ett klimat som gör vilken skandinav som helst grön av avund har landet ett försprång då det gäller stränder, surfning och dykning. En laid-back atmosfär får man på köpet. Att det är bedövande vackert behöver väl inte ens nämnas, både över och under vattnet. "The Outback" med roströd öken, exotiska, inte helt ofarliga, djur och snötäckta bergstoppar gör Australien till kontrasternas land.

Studieorter i Australien

Adelaide

Brisbane

Byron Bay

Gold Coast

Melbourne

Perth

Sydney

Fakta om Australien

Landsnummer: 61

El: 230 Volt, adapter behövs

Valuta: australiska dollar (AUD).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Australien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Australien? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Australien.

Visum:

Om du ska studera upp till tre månader kan du åka på turistvisum (införskaffas tillsammans med flygbiljetten). Om du ska studera i mer än tre månader måste du söka ett studentvisum vilket du ansöker om online.

Om du ska du arbeta i Australien söker du ett Working Holiday-visum som är giltigt i ett år. Obs: Om du har ett studentvisum får du arbeta upp till 20 timmar per vecka.

Du som studerat i Australien har möjlighet att stanna en period efter avslutade studier. Om du avslutar dina studier vilka har varat längre än tio månader och gör så i slutet av det australiska akademiska året (november - december) så kommer ditt visum i de flesta fall tillåta dig att stanna till och med 15 mars det kommande året. Är det istället så att du avslutar din studier mellan januari och oktober så kommer ditt visum vanligtvis tillåta dig att stanna två månader efter det att du avslutat dina studier.

Om du studerat under en kortare period, dvs kortare än tio månader så kommer ditt visum tillåta att du stannar en månad i landet efter det att du avslutat dina studier.

Vi ger dig utförlig visuminformation när du är anmäld till någon av våra utbildningar eller något av våra program i Australien.

Land » Australien

- Läs mer här »