Språkresa i Costa Rica

Som en bro som förbinder Nord- och Sydamerika ligger landet med den rika kusten. Costa Rica. Inkilat mellan Nicaragua i norr och Panama i söder ligger Costa Rica som är vida känt för sin vilda djungel, kust mot två världshav och mäktiga äventyrssporter.

Regnskogsexpedition och äventyr

I Costa Ricas djungel kan du vistas på platser som annars främst är hem för apor, krokodiler och sköldpaddor, platser som bara kan nås via båt eller kanot. Om du vill uppleva djungeln från fåglarnas perspektiv är det lätt att ordna. I Costa Ricas djungel finns nämligen flera så kallade canopy tours där du tar dig fram mellan platåer i trädtopparna med hjälp av en linbana.

Kust mot två världshav

Landet har förmånen att ha kust mot två världshav: på morgonen kan du surfa i Karibiska Havet och på eftermiddagen kan du ta ett avsvalkande dopp i Stilla Havet. Inte undra på att Costa Rica betyder rika kusten. Mellan de båda kustremsorna ryms flera sorters regnskog som är hem till ett av världens rikaste ekosystem.

Liksom folket är maten i Costa Rica enkel. Gallo Pinto heter nationalrätten och består av stekt ris och svarta bönor. I landet odlas mängder av kaffebönor, Arabica-bönor av högsta kvalitet, vilket har resulterat i costaricanernas nästintill heliga förhållande till den svarta drycken.

Costa Rica är ödmjukt och har en skön attityd till livet. Här finns inga måsten och ingen stress. Så stressa inte för att uppleva, i Costa Rica kommer upplevelserna till dig.

Studieorter i Costa Rica

San José

Fakta om Costa Rica

Landsnummer: 506

El: 120 Volt Adapter behövs

Valuta: CRC.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Costa Rica. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Costa Rica? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Costa Rica.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för vistelser som varar upp till 90 dagar. Passet måste vara helt, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Land » Costa Rica

- Läs mer här »