Språkkurs i Argentina

Tango är mer än bara en dans. Det är en livsstil. Tangon har inga fasta strukturer utan stegen improviseras beroende på vilka känslor dansarna vill uttrycka. Man kan säga att tangon även beskriver landet Argentina. Sensualitet, passion, melankoli, glädje och hat är alla känslor som ryms i en tango. Så även i Argentina.

Argentina är lätt att älska och längta till – vildmarksentusiaster, beach bums, äventyrare, sportnördar och nattens drottningar, ja nästintill alla kan ha en kärleksfull relation till Sydamerikas näst största land.

Indianbyar och skidorter

De norra provinserna mot Bolivia är kända för sina vidsträckta vandringsstigar och för de genuina indianbyarna. I väster erbjuder de majestätiska Anderna skidorter av hög klass och white-water rafting för den äventyrslystna.

Buenos Aires

I Buenos Aires tar festen aldrig slut. Dansa dig svettig under den bara himlens stjärntavla och njut av att vara en beståndsdel i den färgstarka atmosfären. Söder om Sydamerikas Paris, som staden också kallas, är stränderna långa, vita och obönhörligt argentinska.

Argentinskt kött

Det argentinska köket är välkänt för sitt kött. Argentinarna äter faktiskt mest nötkött i hela världen och efter att ha besökt landet kommer du inte vara förvånad. Alls. Det är nästintill obligatoriskt att någon gång beställa in varje köttälskares våta dröm: parrillada, ett fat med olika sorters grillat kött med typiskt argentinskt kryddade korvar och biffar. En dryck som du med störst trolighet kommer stöta på i Argentina, förutom det magiskt goda vinet, är mate, ett slags te som dricks överallt och hela tiden, att tacka nej anses ohövligt. Learn to love it är en oskriven regel.

Med blodröd ros mellan tänderna förför Argentina. Te guste o no.

Studieorter i Argentina

Buenos Aires

Fakta om Argentina

Landsnummer: 54

El: 220 Volt, svenska sladdar passar i en del, adapter kan vara bra att ha med sig

Valuta: argentinska pesos (ARS).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Argentina. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Argentina? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Argentina.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för att resa in i Argentina och stanna där i upp till 90 dagar. Passet måste vara helt, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt i minst sex månader efter hemkomsten.

Land » Argentina

- Läs mer här »