Språkkurs i Japan

I Asiens första i-land blandas det asiatiska arvet med västerländska inslag och en alldeles unik inhemsk kultur. Här går framtid och dåtid hand i hand i ett land som aldrig upphör att fascinera.

Vad associerar du med Japan? Sushi, Manga, Samurajer eller högteknologiska apparater? Alla dessa saker symboliserar Japan på olika sätt. Att äta ute i Japan är en ren njutning. Den japanska maten håller väldigt hög kvalitet med fina råvaror och fenomenal service. Den japanska ungdomskulturen med manga, anime och popmusik lockar allt fler västerländska ungdomar till det moderna Japan.

Robotar och tempel

Japan har ett starkt och välbevarat kulturarv. Både i form av gamla tempel och borgar men också som seder och bruk. Den japanska kulturen känns väldigt genuin långt bort ifrån de turistfällor och plasttempel man kan råka ut för i andra länder. Samtidigt är Japan också ett av världens mest högteknologiska länder. Det du inte kan köpa här finns inte, och bara att gå på en modern toalett kan vara ett äventyr i sig med alla knappar och spakar.

Ett välfungerande land

Japan är ett väldigt välfungerande land där det är ganska lätt att ta sig runt, trots att japanerna inte är bra på engelska. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och i de större städerna är du aldrig långt ifrån en tunnelbanestation. Ibland kan dock administrationen och de japanska vanorna bli lite för mycket, men man får ta seden dit man kommer. En sak är säker, i Japan upphör du aldrig att fascineras. Här finns alltid mer att se, upptäcka och förstå.

Nyheter i Japan

Studieorter i Japan

Fukuoka

Kobe

Kyoto

Nagano

Osaka

Sapporo

Tokyo

Yokohama

Fakta om Japan

Landsnummer: 81

El: 100 Volt, adapter med amerikanska stift behövs. Läs mer i vår Japanguide som du får när du är anmäld

Valuta: JPY.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Japan. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Japan? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Japan.

Visum: Om du ska studera i Japan i upp till 90 dagar krävs inget visum. Om du ska studera i mer än tre månader har du följande alternativ:

För kurser på mer än 3 månader och upp till max 6 månader kan du resa ut ur Japan till något närliggande land innan ditt visum har gått ut. Då får du stanna i 90 dagar till när du återvänder till Japan eller:

För studier i Japan i på 6 månader kan du söka ett studentvisum.

För studier på mer än 6 månader måste du söka studentvisum.
Det innebär en del extra pappersarbete och ansökningsavgifter. Då måste du anmäla dig 4-9 månader före kursstart.

Land » Japan

Sidmouth - Få intensivkurs till samma pris som normalkurs! - Läs mer här »