Språkkurs i Japan

Få länder har en sådan stark dragningskraft som Japan. Litet till ytan men samtidigt hem för runt 127 miljoner. Gamla tempel av trä och skyskrapor från framtiden bredvid varandra. Kontrasterna är många och fascinationen total. Japan har allt du trodde skulle finnas där, även det du inte kände till. Har du väl besökt Japan en gång kan du ha svårt att slita dig!

Japan är ett land som inget annat med starka influenser både från Kina och väst, inte minst från USA. Japanerna har plockat influenser från omvärlden, förfinat dem och gjort dem till sina egna. Den japanska kulturen är helt enkelt unik. Bland de fenomen som många studenter lockas av sticker anime, manga, J-pop och mode ut. Vad är det som lockar dig till Japan? Väl i Japan kan du frossa i dem alla och shoppingutbudet är enormt. Att äta ute i Japan är också en ren njutning, och ofta bra mycket billigare än här hemma.

Efter en tid i Japan blir det inte längre självklart att åka därifrån. Res med ett öppet sinne så kommer du att få vara med om många fantastiska, oförglömliga och galna saker. En sak är säker, i Japan upphör du aldrig att fascineras. Här finns alltid mer att se, upptäcka och förstå.

Studieorter i Japan

Fukuoka

Kobe

Kyoto

Nagano

Osaka

Sapporo

Tokyo

Yokohama

Fakta om Japan

Landsnummer: 81

El: 100 Volt, adapter med amerikanska stift behövs. Läs mer i vår Japanguide som du får när du är anmäld

Valuta: JPY.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Japan. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Japan? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Japan.

Visum: Om du ska studera i Japan i upp till 90 dagar krävs inget visum. Om du ska studera i mer än tre månader har du följande alternativ:

För kurser på mer än 3 månader och upp till max 6 månader kan du resa ut ur Japan till något närliggande land innan ditt visum har gått ut. Då får du stanna i 90 dagar till när du återvänder till Japan eller:

För studier i Japan i på 6 månader kan du söka ett studentvisum.

För studier på mer än 6 månader måste du söka studentvisum.
Det innebär en del extra pappersarbete och ansökningsavgifter. Då måste du anmäla dig 4-9 månader före kursstart.

Land » Japan

- Läs mer här »