Språkresor till Fukuoka

Vill du kunna bo några tunnelbanestationer från skolan och sedan promenera ned till stranden på eftermiddagarna? Då är Fukuoka studieorten för dig. Här bor cirka 1,3 miljoner invånare. Fukuoka är provinshuvudstad på Kyushu, den sydvästligaste av Japans stora öar. Havet går rakt in till stadskärnan. Klimatet är behagligt och naturen är mycket vacker i denna del av Japan.

En av Asiens populäraste städer

Fukuoka har i många rankningar utsetts till en av Asiens bästa städer att leva i. Staden är tillräckligt stor för att erbjuda ett rikt utbud av shopping och restauranger. Samtidigt är avstånden mindre än i de större städerna och befolkningen är gästvänlig. Staden har en känsla av öppenhet med havsluft och mycket grönytor – vilket är ovanligt i Japan. Det finns många konstgallerier, museer och teatrar, och nattlivet är det bästa på Kyushu. Fukuoka står också värd för ett flertal festivaler varje år.

Närmare Seoul än Tokyo

Fukuoka ligger nära Sydkorea och Kina. Det är möjligt att besöka Busan i Sydkorea över dagen med båt. Fukuoka ligger faktiskt närmare till Shanghai och Seoul än Tokyo. År 1889 smälte borgstaden Fukuoka ihop med hamnstaden Hakata som på grund av sin närhet till resten av Asien varit en viktig hamnstad i hundratals år. Centrum av staden, inklusive järnvägsstationen, kallas fortfarande för Hakata.

Vill du resa runt i Japan så finns en internationell flygplats 10 minuters tunnelbaneresa från centrum. Du kan också åka med snabbtåget Shinkansen nordöst till Kyoto på runt fyra timmar.

Språkskolor i Fukuoka

GenkiJACS Fukuoka

Gör snabba framsteg i små undervisningsgrupper. Mysig stad.

Skolor » Japanska » Fukuoka

- Läs mer här »