Språkkurser 50+

Blueberrys språkkurser är öppna för vuxna deltagare i alla åldrar. För lite mognare studenter erbjuder vi möjligheten att delta i särskilda 50+-kurser, även kallad Platinum Courses. Dessa kurser riktar sig till personer från cirka 45 år och uppåt som vill kombinera språkinlärning med ett socialt och kulturellt program. Språkresor finns som nämnt för alla åldrar och du är aldrig för gammal för att fräscha upp gamla kunskaper, eller varför inte ta tag i drömmen att lära sig ett nytt språk ?

"Jag tyckte att 50+ kursen i Chester var fantastisk! Staden var perfekt, lärarna på English in Chester likaså. Familjen var mycket bra och trevlig och rum med egen toa och dusch likaså. I vår klass, top group, 5 pers, håller vi ofta kontakt och så lär det bli. Jag är glad att jag åkte!" /Catharina sept 2018


En aktiv semester

Det går naturligtvis utmärkt att gå en vanlig kurs tillsammans med studenter i alla åldrar, men många uppskattar grupper i ungefär samma ålder, som har livserfarenhet och liknande intressen. På en del skolor har man undervisning i grupper av blandad ålder, d.v.s. tillsammans med alla andra studenter på skolan, men det sociala programmet sker i regel separat med mer jämnåriga studenter. Vissa skolor blandar samtliga studenter då det kan vara kul och lärorikt att byta erfarenheter med studenter med andra livserfarenheter.

De senaste åren har utbudet av kurser för mognare studenter växt i en stadig takt. Det är antagligen en följd av att man inte nöjer sig med att åka på samma charterresa år efter år, utan istället söker nya utmaningar och aktiva semestrar, vilket är vad en språkkurs sannerligen är!

Gratis rådgivning

Det är inte alltid helt lätt att välja vilken kurs du ska gå. Vi har lång erfarenhet så hör gärna med oss vad som kan passa dig. Det är inte alltid det är en seniorkurs som är bäst för en "50-plussare", utan ibland kan det vara mer lämpligt med en vanlig kurs. Seniorkurserna går också på färre datum än de vanliga kurserna, så det kan vara det och annat som styr valet av kurs. Kontakta oss gärna för gratis rådgivning. Läs mer om 50+kurserna i olika språk på nedanstående länkar:

Engelska

Upptäck ett nytt land samtidigt som du bättrar på din engelska. På våra 50+kurser gör du snabba framsteg samtidigt som du får uppleva landet och studieorten tillsammans med jämnåriga studenter. Nedan finner du en översikt över våra språkskolor som ger seniorkurser i engelska.

Australien

Langports, Brisbane

Kursen för studenter från 50 år heter Platinum course och erbjuds på en familjedriven skola Langports i Brisbane.

Sydafrika

Good Hope Studies, Kapstaden

Nytt för 2019 är denna kurs som kombinerar engelskundervisning med en aktiv fritid i häftiga Sydafrika!

Irland

IH Dublin, Dublin
Spännande språkkurser för dig som är över 50 år och vill ha ett aktivt och händelserikt äventyr!

Malta

EC Malta, St Julians
På förmiddagen har du språkundervisning i små grupper och lär dig bättre att förstå och uttrycka dig på engelska i vardagliga och professionella sammanhang. Aktiviteter ordnas så gott som varje dag och ett flertal utflykter ingår till spännande utflyktsmål.

Storbritannien

British Study Centre, i Oxford, London eller Edinburgh

Här erbjuds English Prime för dig som vill studera med mogna studenter och ha en aktiv fritid.

English in Chester, Chester
Kursen riktar sig till dig som är över 50 år och vill ha en blandning av traditionell engelskundervisning och en riktigt kulturupplevelse. Förutom 20 lektioner varje vecka så anordnas aktiviteter och utflykter till närliggande orter och sevärdheter.

Galway Cultural Institute, Galway
Kursen riktar sig specifikt för dig som är 50+ och som vill läsa med jämnåriga kurskamrater. Förutom 20 lektioner engelskundervisning per vecka ingår också ett specialutformat fritidsprogram med aktiviteter och utflykter.

Language in Totnes, Totnes
Förutom lektioner för att förbättra engelskan så erbjuder skolan ett fullspäckat aktivitetsprogram som är designade för att man ska träna upp språket. Aktiviteterna kan vara att besöka Stonehenge, delta i drama workshop, vandra på Dartmoorheden och mycket mer. Denna kurs tar emot studenter från 18år men medelåldern tenderar att vara äldre.

British Study Centres, Edinburgh

Kursen vänder sig till studenter som är över 50 år och vill lära sig engelska med studenter i samma ålder och samtidigt kunna uppleva mycket av staden i sig. Exempel på aktiviteter är utflykter och besök på Edinburgh Castle, Palace of Holyrood House, Royal Museum of Scotland och Scotch Whisky Heritage Centre.

Sidmouth International School, Sidmouth
Sidmouth har under tidigare år arrangerat kurser för studenter specifikt över 50 + men då deras medelålder generellt är hög har denna specifika kurs tagits bort inför 2018. Skolans medelålder är cirka 45 år och det bor många äldre personer i staden. Skolans uppfattning är att de äldre studenterna har uppskattat åldersmixen även fast inte alla är 50 +.

Franska

Upptäck Frankrike samtidigt som du bättrar på din franska. På våra 50+kurser gör du snabba framsteg samtidigt som du får uppleva landet och studieorten tillsammans med jämnåriga studenter. Nedan finner du en översikt över våra språkskolor som ger seniorkurser i franska.

Frankrike

Alpha B, Nice
Här kan du som redan kan lite franska bättra på den tillsammans med andra studenter som är över 50 år. Undervisningen fokuserar på praktisk franska och kommunikation. Ett rikt sydfranskt aktivitetsutbud erbjuds på eftermiddagarna. om du är osäker på vad som passar dig.

ILA, Montpellier

På populära ILA läser du med andra studenter från 50 år och kursen innehåller ett rikt och varierat aktivitetsprogram. Upplägget är en eller två veckor.

French in Normandy, Rouen

Här läser du på en familjedriven skola med studenter i liknande ålder.

Utöver ovanstående är du också välkommen att delta i vårt ordinarie kursutbud på våra franska språkskolor.

Kontakta oss för gratis rådgivning om du är osäker på vad som passar dig.

Italienska

Upptäck Italien samtidigt som du bättrar på din italienska. På våra 50+kurser gör du snabba framsteg samtidigt som du får uppleva landet och studieorten tillsammans med jämnåriga studenter. Nedan finner du en översikt över våra språkskolor som ger seniorkurser i italienska.

Italien

Centro Fiorenza, Elba
På Elba ges kursen "Vacanza & Natura" som är tänkt för dig som är över 50 år och vill läsa italienska i en vacker miljö med andra i samma ålder. Fritidsprogrammet fokuserar på natur och semester som består av bl.a. föreläsningar, utflykter och guidade besök.

Dilit, Rom
En riktig kanonkurs som innehåller ett späckat aktivitetsschema med allt från vinprovning och middag på Castelgandolfo-sjön till seminarier i konsthistoria.

Babilonia, Taormina, Sicilien
I vackra Taormina på Sicilien erbjuds seniorkurser i italienska med ett omfattande aktivitetsprogram där du får lära känna Sicilien samt utforska dess kultur och underbara kök.

Centro Fiorenza, Florens
Lär dig italienska i Toscanas pärla Florens! Utöver språklektioner har du ett program med föreläsningar, utflykter och guidade besök. Välj mellan inriktningarna kulturhistoria eller matlagning.

Accademia Italiana, Salerno
Studera italienska i den genuina kuststaden Salerno på språkskolan Accademia Italiana. I kursen så ingår ett program med olika aktiviteter och utflykter som är speciellt utformat för att du ska få ut det mesta av din vistelse i Salerno.

Utöver ovanstående är du också välkommen att delta i vårt ordinarie kursutbud på våra italienska språkskolor. Kontakta oss för gratis rådgivning om du är osäker på vad som passar dig.

Spanska

Upptäck Spanien samtidigt som du bättrar på din spanska. På våra 50+kurser gör du snabba framsteg samtidigt som du får uppleva landet och studieorten tillsammans med jämnåriga studenter. Nedan finner du en översikt över våra språkskolor som ger seniorkurser i spanska.

Spanien

Malaca Instituto, Málaga
Denna kurs är tänkt för dig som är i åldern 55-70 år och som vill ha lite färre lektioner per dag och ett varierat aktivitets- och utflyktsprogram. Exempel på aktiviteter är besök på den lokala marknaden, matlagningslektioner och utflykter till Granada och Sevilla.

International House Palma, Mallorca
I härliga Palma de Mallorca kan du studera spanska tillsammans med andra soldyrkare. Aktivitetsprogrammet inkluder bl.a. utflykter till intressanta platser i staden, lunch eller middag på någon av Palmas restauranger, en kvällsshow och en längre utflykt till ett resmål utanför Palma på lördagen.

Escuela de Idiomas, Nerja
På Escuela de Idiomas kan du läsa en 50+-kurs tillsammans med andra i samma ålder. Kursen inkluderar både lektioner och ett rikt aktivitetsprogram.

CLIC Sevilla, Sevilla
Detta är en kurs för dig som är runt 50 år eller äldre och vill gå en språkkurs med andra i samma ålder och kombinera den med ett rikt socialt och kulturellt program. Exempel på aktiviteter är middag med din lärare, teaterbesök och längre helgutflykter i Andalusien.

Utöver ovanstående är du också välkommen att delta i vårt ordinarie kursutbud på våra spanska språkskolor. Kontakta oss för gratis rådgivning om du är osäker på vad som passar dig.

Japanska

Vi erbjuder språkkurser i 14 olika språk på mer än 140 orter över hela världen. Du är välkommen att delta i alla våra språkresor för studenter som är 17+. Seniorkurser i engelska, franska, italienska och spanska hittar du på flikarna här intill. Nedan finner du ett urval av de språkskolor vi rekommenderar för seniorer i övriga språk.

Japan

KAI Japanese Language School, Tokyo
Upplev Tokyo tillsammans med jämnåriga studenter. Kursen innehåller ett gediget aktivitetsutbud och ger dig chansen att lära känna mer av Japan än du skulle göra på en vanlig semester.

Kontakta oss för gratis rådgivning om du är osäker på vad som passar dig.

Språkkurser 50+

- Läs mer här »