Företagskurser och affärsspråk

Här hittar du språkkurser och skolor som vänder sig speciellt till dig som är yrkesverksam. Du kanske använder engelska eller något annat språk i ditt arbete och känner ett behov av att förbättra dina yrkesmässiga språkfärdigheter.

Kurserna kännetecknas av hög studietakt under en kortare tidsperiod (1-3 veckor). Studierna sker i regel i små grupper om 3-6 personer eller som privatundervisning där undervisningen anpassas helt efter dina behov och önskemål. Genom att studera språket på kvalitetsskolor i landet där de talas gör du snabbt framsteg samtidigt som du förbättrar din insyn i landets affärsmässiga kultur och seder.

Vi erbjuder språkkurser i 13 olika språk på mer än 140 orter över hela världen. Många av våra språkskolor ger privatundervisning eller andra intensiva kurser för dig som är yrkesverksam. Nedan finner du ett urval av de språkskolor vi rekommenderar för företagskurser i engelska, franska, spanska och övriga språk.

Kontakta oss för rådgivning

Kontakta oss gärna för vidare rådgivning i valet av skola och kurs. Vad som passar bäst beror helt på dina personliga förutsättningar, krav och önskemål. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt bör du då meddela oss:

Företagskurser på många olika språk

Blueberry har ett brett utbud av skolor och kurser som passar olika behov. På länkarna nedan har vi språkvis sammanställt de skolor som vi rekommenderar för företagskurser inom respektive språk:

Engelska företagskurser

Kombinera nytta med nöje och bättra på din engelska i England, Malta eller USA. Vi erbjuder skräddarsydda engelskakurser för dig som är yrkesverksam. Du kan t.ex. läsa affärsengelska eller juridisk engelska i små grupper eller som privat­undervisning. Nedan finner du ett urval av våra språkskolor som erbjuder företagskurser i engelska.

Storbritannien

Cambridge Academy, Cambridge
En skola med höga ambitioner där du kan läsa företagskurser på skolans professional centre. Skolan har flera lärare med juridisk bakgrund och man kan därför erbjuda flera olika kurser med inriktning på juridisk engelska, men även undervisningen på de vanliga företagskurserna håller hög kvalitet.

IH London Executive Centre, London
En av de absolut ledande skolorna för företagskurser i England. Med moderna lokaler, dedikerade lärare och små grupper utvecklar du språket snabbt. Välj om du vill läsa affärsengelska eller ha en mer generell inriktning, samt om du vill ha lektioner i små grupper, privat eller en kombination.

British Study Centres, Edinburgh
Denna kurs passar sig för dig som vill förbättra engelskan för att använda det i arbetslivet. Grupperna består av max 4 studenter vilket innebär att du får mycket tid med läraren, och lektionerna planeras baserat på deltagarnas bakgrund. Minimiåldern är 25 år.

LSI London Central, London
En av de mer populära skolorna i London erbjuder minigrupper samt privatlektioner för yrkesverksamma personer. Minigrupperna består av max 5 deltagare och fokus ligger på både generell- och affärsengelska som t ex möten, förhandlingar, presentationer, föreläsningar, affärsbrev, rapporter m.m.

Irland

Galway Cultural Institute, Galway
En av de ledande skolorna på Irland gällande företagskurser. Här fokuserar man på affärsengelska med inslag som t.ex. "negotiation techniques, presentation skills, business communication, cross cultural training". Går även att kombinera med privatlektioner.

IH Dublin, Dublin
Vår skola i Dublin erbjuder dels minigrupper för yrkesverksamma personer, samt specifika lärarkurser för engelsklärare som vill utveckla både språket och pedagogiken.

Malta

EC Malta, St Julians
EC är en av Maltas mest kända språkskolor. Här kan du läsa minigruppskurser och individuella kurser till bra priser samtidigt som du har möjlighet att njuta av sol och bad.

USA

Rennert, New York
En av New Yorks bästa språkskolor som ligger mitt på Manhattan. De har ett Professional English Center på 17:e våningen som är reserverat för företagskunder. Läs intensiva minigruppskurser eller privatlektioner.

TLA (The Language Academy), Fort Lauderdale
En skola med höga ambitioner och konstant höga omdömen från studenterna. Mitt i vackra och varma Fort Lauderdale läser du företagsengelska i små grupper, med fokus på amerikanskt näringsliv.

Utöver ovanstående orter kan vi även erbjuda privatlektioner på många av våra andra engelska språkskolor. En del skolor erbjuder också vanliga kurser i affärsengelska för yngre studenter. Kontakta oss för gratis rådgivning om du är osäker på vad som passar dig.

Franska företagskurser

Njut av Frankrike samtidigt som du bättrar på din franska och förbereder dig för att använda språket i ditt arbetsliv. Nedan finner du de franska språkskolor som vi främst rekommenderar för företagskurser.

Frankrike

Eurocentres, Paris
Eurocentres är en skola som helt specialiserat sig på kvalitativ undervisning i små grupper med flexibla kursstarter.

Utöver ovanstående orter kan vi även erbjuda privatlektioner på många av våra andra franska språkskolor. Kontakta oss för gratis rådgivning om du är osäker på vad som passar dig.

Spanska företagskurser

Njut av Spanien samtidigt som du bättrar på din spanska och förbereder dig för att använda språket i ditt arbetsliv. Nedan finner du de spanska språkskolor som vi främst rekommenderar för företagskurser.

Spanien

Malaca Instituto, Málaga
Malaca Instituto är en av Europas bästa språkskolor. De erbjuder flera olika kurser för dig som är intresserad av affärsspanska. Alla finns inte med på webben så kontakta oss om du behöver mer information.

Utöver ovanstående orter kan vi även erbjuda privatlektioner på många av våra andra spanska språkskolor. Kontakta oss för gratis rådgivning om du är osäker på vad som passar dig.

Italienska

Centro Fiorenza, Florens
Centro Fiorenza har i många år varit en av de absolut främsta skolorna i Florens med en mycket trevlig atmosfär. De var en av grundarna till ASILS (Association of Italian Language Schools) och är givetvis godkända av italienska utbildningsministeriet.

Japanska

GenkiJACS Tokyo, Tokyo
GenkiJACS är en liten skola med hög kvalitet. De ligger centralt i populära Shinjuku i Tokyo. Språkskolan har stor erfarenhet av att undervisa västerlänningar i japanska. De har små undervisningsgrupper, men för korta kurser rekommenderas främst skräddarsydd privatundervisning.

Kinesiska

Live the Language Mandarin School, Peking
Live the Language Mandarin School erbjuder både minigruppskurser, individuell undervisning och kombinationskurser. Undervisningen håller hög klass och ger dig även en chans att bekanta dig med den kinesiska kulturen.

Ryska

Liden & Denz St Petersburg, St Petersburg
Liden & Denz är en riktig högklassig skola med center i såväl Moskva som St Petersburg. För våra företagsstudenter rekommenderar vi främst att ta skräddarsydda privatlektioner, från 15 till 40 lektioner per vecka.

Tyska

GLS Campus, Berlin
GLS har ett unikt eget campus i Prenzlauer Berg med bl.a. restaurang, resebyrå och lägenheter. Kursutbudet är stort och våra företagskunder väljer med fördel en kurs med privatlektioner för maximal utdelning.

Colón, Hamburg
Colón är en proffsig skola mitt i Hamburg som erbjuder privatlektioner med olika intensitet: från 20 lektioner per vecka till 40 (!) lektioner per vecka beroende på hur mycket du vill få ut i relation till hur mycket tid du har.

Kontakta oss för gratis rådgivning om du är osäker på vad som passar dig.

Företagskurser och affärsspråk

Vässa engelskan i soliga Kalifornien - Läs mer här »