Rennert

Aspirerar på att vara New Yorks bästa språkskola med sina 46 år av erfarenhet, perfekt läge mitt på Manhattan.

“Jag är jätteglad över att jag valde att gå kursen. Rennert känns som den ultimata skolan att läsa på. Lisa Andersson
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Det kanske låter klyschigt (men sant!), New York är staden som har något för alla! Bara ett par minuter från Grand Central Station hittar du språkskolan Rennert som har ambitionen att vara New Yorks bästa språkskola med hög akademisk kvalitet. De har mindre undervisningsgrupper än många av de konkurrerande skolorna och ger klasser på hela 10 olika svårighetsgrader.

Centralt belägen - snart med nytt läge!

Skolan har ett mycket bra läge på midtown Manhattan, East 43rd Street, som nämnt bara ett par minuter från Grand Central Station. Det är en promenad på 10-15 minuter till utflyktsmål som Central Park, FN, Times Square, Rockefeller Center, Empire State Building, Fifth Avenues shoppingstråk, Museum of Modern Art in Queens och New York Public Library. Lunchställen finner du runt alla hörn och nära skolan ligger välkända amerikanska matkedjor såsom Starbucks och Five Guys.

Från April 2019 flyttar Rennert in i nya lokaler nämligen Berkeley College! Med andra ord behåller språkskolan sitt centrala läge med närhet till bland annat Bryant Par och NY Public Library.

Ett oändligt utbud av aktiviteter!

Det är inte så att det direkt saknas saker att hitta på i New York. Möjligheterna är oändliga. Skolan arrangerar en del aktiviteter på eftermiddagar och helger för sina studenter. Exempel på aktiviteter är besök på Museum of Modern Art, The Met, Guggenheim, skridskoåkning i Central Park, gospelkonsert i Harlem, se New York Yankees spela baseboll eller varför inte gå på en oförglömlig musikal på Broadway! Vill du även passa på att besöka andra städer när du ändå är i USA, så anordnar skolan även helgturer till bland annat Boston och Washington.

Härliga lokaler med bra resurser

Själva skolan ligger på den nittonde våningen av en skyskrapa och har 37 klassrum. Varje klass har max 12 studenter men oftast 10 studenter per klass. Det finns ett multimedialabb där du har tillgång till datorer med Internet, dataprogram för grammatik, uttal, tal- och läsförståelse, filmer, böcker, uppslagsverk, TOEFL-övningsprov m.m. I labbet finns ofta en lärare närvarande som kan hjälpa till och svara på frågor. Det finns också Wi-Fi och två stycken student lounges.

Med fokus på kommunikation!

På skolan finns uppehållsrum med godis- och dryckesmaskiner, och tack vare det centrala läget finns det massor av caféer, affärer och restauranger i närheten. Som undervisningsmetod använder sig skolan av "the Experiential Approach", dvs att ett språk måste upplevas för att kunna läras. Varje vecka har studenterna uppföljning med läraren där man tillsammans pratar om utvecklingsprocessen. Det är stor fokus på kommunikation, att studenterna ska prata mycket, och detta åstadkoms bl.a. genom rollspel, problemlösning och gruppaktiviteter. En bonus är att skolan har en väldigt bra mix av nationaliteter med få svenskar. Lärarna är pedagogiska och stöttande. De vill verkligen att eleverna ska trivas, ha kul men samtidigt lära sig bättre engelska

Tre skäl att studera Engelska på Rennert i New York

Fakta om Rennert

Minimiålder
16 år
Transfer
205 USD (ca 2030 kr) från LaGuardia eller JFK till Manhattan, Brooklyn och Queens. 250 USD (ca 2475 kr) från Newark.
Lov
2019: 23-27/12, 1/1 2020 1/1, 17/2, 25/5, 3/7, 7/9 26/11, 27/11, 25/12-1/1 2021

Språkkurser och priser för Rennert

“Som den storstadstjej jag är kan jag inte annat än älska New York, staden är full av möjligheter! Att åka skridskor i Bryant Park var en upplevelse!”

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Rennert.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Semesterkurs (Semi-Intensive, 16lpw) CSN

Längd: 2-11 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 16 lektioner per vecka under måndag till torsdag. Denna kurs är perfekt för dig som vill vässa engelskan men samtidigt ha mycket fritid. Du behöver inte ansöka om studentvisum för denna kurs.

Denna kurs kan läsas med 20 lektioner per vecka, kontakta oss för information och priser.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 69 USD (ca 685 kr) per nivå. Du behöver inget studentvisum för att läsa denna kurs i högst 11 veckor. Du reser då in på turistvisum och kan stanna upp till 90 dagar.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Semesterkurs hos Rennert CSN

Normalkurs (Intensive 22) CSN

Längd: 2-23 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 22 lektioner (à 50 minuter) per vecka i grupper med högst 12 studenter. Fokus ligger på att lära sig kommunicera bättre på engelska men man går igenom språkets alla delar. Lektionerna ges under förmiddagen eller eftermiddagen. Skolan kan inte garantera förmiddagslektioner.

Denna kurs finns med 20 lektioner i veckan. Du kan även läsa business english med 20 lektioner i veckan, kontakta oss för mer information.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 13 veckor. Kurslitteratur tillkommer med 69 USD (ca 685 kr) per nivå om du behöver byte nivå. För att läsa denna kurs kommer du att behöva ansöka om studentvisum och vi behöver då din anmälan cirka 2-3 månader innan kursstart. Vi ger dig mer information om visumprocessen när du är anmäld. Om du önskar expressleverans av visumunderlag tillkommer 75 USD (ca 745 kr).

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos Rennert CSN

Intensivkurs (Intensive 30) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 30 lektioner (à 50 minuter) per vecka i grupper med högst 12 studenter. På förmiddagen följer du normalkursens schema. På eftermiddagen har du lektion mellan cirka klockan 14.00 och 16.00 där du kan välja mellan olika aktiviteter och ämnen. Det kan t ex vara lektioner i konversation, uttal, skrivande eller TOEFL-förberedelse.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 13 veckor. Kurslitteratur tillkommer med cirka 69 USD (ca 685 kr) beroende på nivå. För att läsa denna kurs kommer du att behöva ansöka om studentvisum och vi behöver då din anmälan cirka 2-3 månader innan kursstart. Vi ger dig mer information om visumprocessen när du är anmäld.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos Rennert CSN

Examensförberedandekurs TOEFL (Test Preparation Course, TOEFL success) CSN

Längd: 4-12 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 20 lektioner (à 50 minuter) per vecka i grupper med högst 12 studenter. Kursen förbereder dig för att göra en TOEFL-examen och din engelska måste vara på minst medelgod nivå för att kunna ta kursen.

Denna kurs finns med 22 lektioner i veckan, vilket krävs om du ska läsa längre än 90 dagar. Kontakta oss för priser och information.

Kommentar:

Examensavgift tillkommer och betalas på plats om du väljer att ta examen i New York. Kurslitteratur tillkommer med 69 USD (ca 685 kr) per nivå.

För att läsa denna kurs kommer du att behöva ansöka om studentvisum och vi behöver då din anmälan cirka 2-3 månader innan kursstart. Vi ger dig mer information om visumprocessen när du är anmäld.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Examensförberedandekurs TOEFL hos Rennert CSN

Minigrupp 15 (Part-Time Professional Group, 15 lpw) CSN

Längd: 1-8 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

En intensiv minigruppskurs med 3-5 deltagare per klass som läser 15 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Kursen vänder sig främst till dig som är yrkesverksam och redan har en medelgod nivå på din engelska. Kontakta oss om du är osäker på din nivå.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 69 USD (ca 685 kr) per nivå. Du behöver inget studentvisum för att läsa denna kurs. Du reser då in på turistvisum och kan stanna upp till 90 dagar.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Minigrupp 15 hos Rennert CSN

Minigrupp 30 (Full Time Professional Group, 30lpw) CSN

Längd: 1-8 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

En intensiv minigruppskurs med 3-5 deltagare per klass som läser 30 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Kursen vänder sig främst till dig som är yrkesverksam och redan har en god nivå på din engelska. Kontakta oss om du är osäker på din nivå.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 69 USD (ca 685 kr) per nivå. För att läsa denna kurs kommer du att behöva ansöka om studentvisum och vi behöver då din anmälan cirka 2-3 månader innan kursstart. Vi ger dig mer information om visumprocessen när du är anmäld.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Minigrupp 30 hos Rennert CSN

Tillläggskurs: Fashion Intensive-kurs (Fashion Intensive) CSN

Längd: 4 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 2020: 7 juli

Rennert och Berkeley College erbjuder denna tilläggskurs för dig som har ett intresse för mode och du kan läsa denna om du väljer en kurs med 20 eller 22 lektioner per vecka. Du har 15 timmar fashion-lektioner per vecka. Din engelska måste vara på minst medelgod nivå för att kunna ta den här kursen.

Kontakta oss gärna för mer information om kursen.

Kommentar: Observera att kostnaden för boende samt semesterkursen eller normalkursen tillkommer enligt ovan.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tillläggskurs: Fashion Intensive-kurs hos Rennert CSN

Tilläggskurs: Dans Steps (Dance (Steps On Broadway)) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag

Du kan lägga till denna tilläggskurs på valfri engelskkurs. Du har fem danstillfällen per vecka som leds av några av New Yorks mest erfarna lärare. Dansstilarna är blandade så som hip hop, jazz, street dance och musikaldans. Du måste läsa minst två veckor.

Kontakta oss gärna för mer information.

Kommentar: Observera att kostnaden för engelskkurs tillkommer

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tilläggskurs: Dans Steps hos Rennert CSN

Tilläggskurs: Musikkurs (Music private lessons) CSN

Längd: Från 2 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Denna kurs är ett komplement till semester-, normal- eller intensivkursen som du måste läsa parallellt. Varje vecka har du två timmars privatundervisning i musik på Kaufman Music Center. Du kan få undervisning i så gott som alla instrument samt i sång. Skolan ger också kurser i komposition. Du tar med dig egna instrument med undantag för piano och trummor. Du har tillgång till skolans lokaler och övningsrum och läser du minst 14 veckor finns även möjligheten istället att studera i grupp med inriktning på Intro to Jazz eller Jazz Piano. Kontakta oss för priser och startdatum. Din engelska måste vara på minst medelgod nivå för att kunna ta den här kursen.

Kommentar: Observera att kostnaden för engelskkursen tillkommer.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tilläggskurs: Musikkurs hos Rennert CSN

Tilläggskurs: Intensivkurs i film (Super-Intensive Film or Digital Filmmaking) CSN

Längd: 4 veckor + förberedande engelskakurs 4 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 2020: 6/1, 3/2, 9/3, 6/4, 4/5, 8/6, 6/7, 3/8,7/9,28/9

Det här är kursen för dig som alltid drömt om att spela in din egen film. Du läser ett 4 veckor långt superintensivt program på The New York Film Academy. Innan filmkursen läser du minst 4 veckor engelska på intensivkursen med 30 lektioner i veckan för att bättra på dina kommunikativa språkfärdigheter. Kursen ger en en bra introduktion till filmskapande och den vänder sig främst till dig som är nybörjare eller inte har så mycket erfarenhet av filmproduktion. Du har undervisning dagtid måndag till torsdag. Resten av veckan går åt till att skriva, lokalisera, klippa och filma filmen. Räkna inte med mycket fritid, men när kursen är slut så har du producerat minst en egen film. Du måste ha ett slutbetyg från gymnasiet för denna kurs. Din engelska måste vara på en god nivå för att kunna ta den här kursen.

Kommentar: 752 USD (ca 7445 kr) tillkommer på plats för film och framkallning och betalas hos New York Film Academy

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tilläggskurs: Intensivkurs i film hos Rennert CSN

Tilläggskurs: Acting WorkShop (Acting Workshop Wednesdays (Tom Todoroff Studio)) CSN

Längd: 4 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Första måndagen varje månad.

Detta är kursen för dig som älskar skådespeleri! Lektionerna hålls på det prestigefyllda Tom Todoroff Studio i New York City. Här har kända skådespelare så som Liam Neeson, Samuel L. Jackson and Christina Ricci.Din engelska måste vara på minst medelgod nivå och du måste ha ett slutbetyg från gymnasiet för att kunna ta den här kursen. Workshops hålls 18.30 till kl 22.00 på onsdagkvällar och du kan lägga till denna kurs till valfri engelskundervisning.

Kontakta oss gärna för mer information och priser.

Kommentar: Observera att kostnad för engelskundervisning tillkommer.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tilläggskurs: Acting WorkShop hos Rennert CSN

Tilläggskurs: Fotokurs (Digital Photography Beginner) CSN

Längd:
Min. ålder: 16

Startdatum: Första måndagen varje månad

Du läser någon av skolans engelskkurser och har fotografering som tilläggskurs. Det finns olika intensitet och du väljer själv hur mycket foto du önskar lägga till. Det finns även en intensivkurs på 6 veckor. Kontakta oss för mer information.

Kommentar: Vänligen kontakta oss för pris och information.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tilläggskurs: Fotokurs hos Rennert CSN

EAP - förberedelser inför universitetsstudier utomlands (English for Academic Purposes (EAP)) CSN

Längd: Från 1 vecka
Min. ålder:

Startdatum: Varje måndag

Detta är en perfekt kurs för dig som funderar på att studera på universitet eller college utomlands. Här utvecklar du din akademiska engelska och utvecklar färdigheter och strategier som underlättar dina framtida studier. Kursen behandlar exempelvis källkritik, research-tekniker, muntliga presentationer, analytiskt tänkande samt hur man strukturerar anteckningar på ett bra sätt.

Du har 20 lektioner á 50 minuter i veckan samt två kommunikativa workshops mer vecka.

Kommentar: Kursen är CSN-berättigad från 13 veckor. Du behöver ansöka om studentvisum för denna kurs och vi rekommenderar att du gör din anmälan senast 2-3 månader före kursstart. Mer information om visumprocessen får du längre fram.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan EAP - förberedelser inför universitetsstudier utomlands hos Rennert CSN
Skolan var otroligt bra, moderniserad med väldigt fräscha lektionssalar och såklart extremt duktiga lärare! Cornelius - Läs berättelsen här
Jag är jätteglad över att jag valde att gå kursen. Rennert känns som den ultimata skolan att läsa på. Lisa Andersson
Att plugga engelska i New York var bland det bästa jag har gjort.My - Läs berättelsen här

Boende på Rennert

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Privatrum Manhattan

Bo som en riktig New Yorker på Manhattan, på 30-60 minuters resväg från skolan. Ofta är det inte traditionella familjer du bor hos utan exempelvis hos en ung ensamstående person eller ett äldre par. Frukost ingår alla dagar. Ibland går det att ha tillgång till kök där du kan laga din egen middag. Meddela gärna om du har önskemål på boendet, t.ex. om du helst vill dela lägenhet med en ensam amerikan, om du vill bo inneboende hos en familj eller ha tillgång till kök. Du kan välja att lägga till halvpension på vardagarna mot en kostnad på 105 USD (ca 1040 kr) per vecka.

Ett något billigare alternativ är värdfamiljer som bor i Brooklyn eller Queens, kontakta oss gärna för mer information.

Anmälan Rennert med Privatrum Manhattan

Residens Vanderbilt

Residens Vanderbilt är ett YMCA som ligger 10 minuters promenad från skolan. Du delar badrum med de andra på din våning. Det finns kök på residenset som är tillgängligt under dagtid och tidiga kvällar. Du har gratis tillgång till gym och pool. Du bor i eget litet rum eller i dubbelrum om ni är två kompisar som reser tillsammans. Kontakta oss för pris för dubbelrum. Du kan behöva byta rum efter fyra veckor och kan boka max 90 dagar. Det finns Wi-Fi i byggnaden.

Utöver detta finns residens De Hirsch, kontakta oss gärna för mer information och priser.

Anmälan Rennert med Residens Vanderbilt

Studieorter » Engelska » New York » Rennert

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor