Sommarkurser utomlands med CSN 2019

Vet du inte vad du ska göra i sommar? Gillar du att resa men har svårt att få pengarna att räcka till? Ta chansen att studera ett språk utomlands i sommar och finansiera studierna med studiemedel från CSN.

Genom Blueberry kan du kombinera en sommar utomlands samtidigt som du studerar ett språk som intresserar dig.

Språkkurser med CSN på sommaren

På våra språkkurser utomlands studerar du med studenter från hela världen. De flesta är i åldrarna 18-30 år. Vanligtvis har du undervisning fyra timmar om dagen varje vardag, sedan har du gått om tid att ligga på stranden eller utforska omgivningarna. Genom att studera ett språk i landet där det talas gör du snabba framsteg och de flesta tycker undervisningen är mycket roligare än i skolan hemma.

Vår skola i Milano erbjuder speciella sommarkurser som kombinerar studier i italienska och mode- eller inredningsdesign. Du kan läsa mer på Linguadues sida. Då kurserna är på fyra veckor har du möjlighet att få CSN-stöd för din kurs.

Numera har du rätt att få studiemedel för språkkurser som är minst tre veckor långa inom EU. För språkkurser som CSN klassar som gymnasienivå får du studiemedel först från och med den 1/7 det år du fyller 20. Med andra ord kan du läsa en språkkurs på tre eller flera veckor och finansiera den med studiemedel från CSN. Du får studiebidrag på 723 kr varje vecka. Därutöver har du rätt att ta lån till kursavgift, uppehälle, flygresa och försäkring. På många orter kan du klara dig helt på CSN om du tar fullt lån och inte lever för dyrt.

Alla våra språkskolor erbjuder kurser under sommaren. Välj själv när du vill börja din språkkurs samt hur många veckor du vill läsa. Du kan också boka boende genom skolan. Här nedan finner du en förteckning av de språk vi erbjuder kurser på inom EU. Klicka på det språk du är intresserad av för att hitta en passande ort och skola:

Är du under 18 år? Vi erbjuder också kortare språkresor för ungdomar eller juniorer i åldrarna 7-17 år. Kolla in våra ungdomskurser här.

Sommarkurser utomlands med CSN 2019

- Läs mer här »