Språkresor till Portugal

Europas ödmjukaste land bjuder på städer med gammeldags charm à la Lissabon och atlantkustens dramatiska klippor där fiske och surfing regerar. Portugal välkomnar.

Folkmusik och skaldjur

Portugal har en musikskatt som kallas Fado, en folkmusikstil med klagofylld melodi som berättar historier om smärta, kärlek och havet. Sången framförs till gitarr och du kan ofta avnjuta den på restauranger medan du intar en klassisk portugisisk måltid under stjärnorna. Det portugisiska köket påminner på många sätt om det spanska, skillnaden är att Portugal ligger i framkant då det gäller fisk och skaldjur. Här äts mest fisk i hela Europa. Och det förstår man. Portugisernas sätt att framhäva naturliga smaker med hjälp av olivolja, koriander, persilja, vitlök och saffran, utan att krångla till det, är en konstform i sig.

Surfing

På många olika sätt är havet Portugals trogne vän, inte bara när det gäller fiskeindustrin. Surfing är ett stort intresse i landet och längs kusten finns en mångfald av små, avskilda surfstränder där det bara är vågorna och du på tu man hand.

Vänlig, genuint och enkelt

Portugals folk är inte rikt på tillgångar men på upplevelser och relationer. De har en härlig inställning till livet och värdesätter det som inte går att köpa för pengar: familj, gemenskap och vacker natur. Enkelheten i portugisiska köket återspeglas i människorna: ett enkelt, vänligt och genuint folk.

Studieorter i Portugal

Faro

Lissabon

Fakta om Portugal

Landsnummer: 351

El: 220 Volt, adapter behövs inte

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Portugal. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Portugal? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Portugal.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Portugal.

Land » Portugal

- Läs mer här »