Språkkurs i Spanien

Mañana mañana. Att skjuta upp något till morgondagen på typiskt spanskt manér. Uttrycket beskriver livsstilen i Spanien på pricken och väl där är det svårt att värja sig mot denna avslappnade attityd till livets måsten. Spanien levererar ett skönt lugn och tid till de verkligt viktiga sakerna i livet.

Medelhavsinspirerat kök

I Spanien finns överallt en doft och smak av Medelhavet. Fisk, skaldjur och färska örter är väl använda i det spanska köket. Måltiderna är heliga och äter gör man helst länge och sent. Det är inte ovanligt att man börjar måltiden med tapas, små rätter som kan innehålla allt mellan himmel och Medelhav.

Sena middagar

Att middagen intas runt klockan elva på kvällen är inte ovanligt och det är, som i de flesta situationer i Spanien, ingen stress. Familj och vänner betyder allt för spanjorerna och man äter gärna middag med, i princip, hela släkten. Detta resulterar i en härlig gemenskap och respekt mellan unga och gamla.

Barcelona – ett tillstånd

I Barcelona, regionen Kataloniens huvudstad, kan du uppleva spanskt stadsliv på myllrande gågatan La Rambla, mytomspunna gotiska kvarter, skönt strandhäng och pittoreska torg där mat och dryck intas i gott sällskap på äkta spanskt vis. Barcelona kan närmast beskrivas som ett tillstånd.

Flamenco

Flamenco är dans, musik och rytm. Ja, en hel kultur med rötterna i Andalusien och en symbol för Spanien. Allt som denna dans- och musikkultur är, är också Spanien och det spanska folket. Temperamentsfull. Passionerad. Stark. Vacker. Rakryggad.

Studieorter i Spanien

Alicante

Barcelona

Cadiz

Granada

Madrid

Málaga

Mallorca

Marbella

Nerja

Salamanca

San Sebastián

Sevilla

Tarragona

Teneriffa

Valencia

Fakta om Spanien

Landsnummer: 34

El: 230 Volt, ingen adapter behövs

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Spanien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Spanien? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Spanien.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Spanien.

Land » Spanien

- Läs mer här »