Lacunza IH 14-17

San Sebastián har ett mycket vackert läge där bergen möter havet på Spaniens norra kust. Skolan anordnar ett rikt aktivitetsprogram med mycket utflykter och annat kul.

Ring Kristina Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkresa till San Sebastian 14-17 år

San Sebastián ligger vid kusten i norra Spanien, vid gränsen till Frankrike och är perfekt för dig som vill kombinera sol och bad med äventyr och kultur. Staden är liten nog att kännas behändig och trygg samtidigt som den är så pass stor att det alltid finns något som händer. Med sin närhet till Frankrike är det också lätt att ta sig över gränsen för en helg. Skolan anordnar många aktiviteter och utflykter för sina ungdomar och det blir en härlig sammanhållning i gruppen när man spelar volleyboll på stranden, går på museum, vandrar i bergen eller utforskar franska kustlinjen tillsammans.

Språkskolan

Skolan, Lacunza International House, är samma som för våra vuxenstudenter. Den ligger bredvid en stor park på fem minuters gångväg från centrum och tio minuter från stranden. Den är helt nyrenoverad, med 16 rymliga klassrum, en terrass med snacks, kaffe- och dryckesautomater, ett uppehållsrum, ett bibliotek med böcker, tidningar etc, ett multimediarum med filmvisningsmöjligheter och ett datalabb med Internet. På skolan går studenter från fler än 40 länder.

Kurs och datum 2020

Varje måndag under perioden 1 juni till 28 augusti. Är man däremot nybörjare måste man börja: 1 juni, 6 juli eller 3 augusti. Det finns undervisning på alla nivåer, och om du inte är nybörjare gör du ett språktest första dagen på kursen och placeras i en lämplig grupp utefter det. Du har 5 lektioner (à 45 minuter) per dag måndag till fredag i grupper på 4-12 studenter. Lektionerna är en bra blandning av teori och praktik med stor fokus på kommunikation: att få studenterna att applicera det de lärt sig på verkliga situationer.

Boende

Du bor i värdfamilj med helpension. Om du reser tillsammans med någon kan ni dela rum, annars har du ett eget rum. Lakan och tvätt ingår. Värdfamiljerna är speciellt utvalda att passa bra för ungdomar. Det går bra att komma med önskemål om värdfamiljen (att de har barn i en viss ålder/har djur/är sportiga etc) så försöker skolan tillgodose dessa så gott de kan. Värdfamiljerna bor på 5-30 minuters avstånd med buss eller till fots från skolan.

Alla måltider ingår. Studenterna får lunch med sig som äts på skolan. Meddela oss i samband med anmälan om du har några särskilda allergier eller specialdiet. Vid specialkost tillkommer en kostnad på 25 EUR per vecka.

Det går bra att boka endast en vecka om det passar er bättre. Vi rekommenderar dock att åka minst två veckor om man har möjlighet. Kontakta oss för priser för en vecka.

Nyhet för sommaren 2020 är att skolan nu erbjuder boende på residens, tillgängligt under perioden 21/6 till 25/7. Gångavstånd till skolan är ca 20 min. Av säkerhetsskäl innebär boende på residenset mindre rörelsefrihet då man inte får lova att lämna residenset utan vuxen ansvarig person, och då endast för skol-relaterade evenemang.

Fritidsaktiviteter

Skolan har ett speciellt aktivitetsprogram som löper under hela kursperioden. Tre eftermiddagar i veckan ordnas aktiviteter av olika slag, t ex stadsrundtur, fästningsbesök, volleyball på stranden, picknick på ön St Clara, kajakpaddling, vandring i bergen, filmvisning etc, och på lördagarna är det en längre heldagsutflykt, t ex till Bilbao, franska kustlinjen, Heliga Loyola, Vittoria etc. Det finns en ledare som är ansvarig för alla aktiviteter, och som är länken mellan studenterna, skolan och värdfamiljerna. Observera att detta kan komma att ändras närmare inpå kursstart.

Som student på skolan får man ett studentkort som ger rabatter runtom i San Sebastián. Det finns ett även ett gym nära skolan där man bli medlem till rabatterat pris. Skolan förmedlar konversationsutbyten med spanska studenter om så önskas.

Surfing, kajak och stand up paddle

Det går även bra att lägga till surf 2 gånger i veckan för 70 EUR per vecka eller kajak/stand up paddle två gånger i veckan för 48 EUR per vecka .

Resan till San Sebastian

Vi skickar flygofferter till alla våra ungdomsresenärer för att göra din resa så smidig som möjligt, det går givetvis bra att boka eget flyg om ni föredrar det. Du bör inte boka flyg förrän du har fått en fullständig kursbekräftelse av oss.

Det finns många sätt att ta sig till San Sebastián. Närmast är att flyga till San Sebastián, via Madrid eller Barcelona, men Bilbao och Biarritz är också på nära avstånd. Skolan kan hämta studenterna på flygplatsen i San Sebastian för 60 EUR enkel resa, Bilbao för 145 EUR eller Biarritz för 100 EUR mellan kl 08.00 och 22.00. Reser man med flygbolagets UM-service är skolans eskortservice obligatorisk. Den kostar cirka 20 EUR vid ankomst och 50 EUR vid avresa i tillägg till priserna ovan. Du bör inte boka flyg förrän du har fått en fullständig kursbekräftelse av oss. Tänk på att om du redan vet att du vill boka transfer och kanske även vilken flygplats du tänkt boka ditt flyg till så kan du anmäla önskan om transfer redan vid anmälningstillfället. Skriv då en liten notis om transfer under "övrigt" i din anmälan.

Fakta om Lacunza IH 14-17

Minimiålder
14 år
Lov
31/7

Språkkurser och priser för Lacunza IH 14-17

“Det jag älskar med Spanien är framförallt människorna! De är så intresserade och pratar mer än gärna spanska med en.”

Kontakta Kristina

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Lacunza IH 14-17.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Ungdomskurs + boende (Junior Summer Course 14-17 year olds) CSN

Längd: 2-6 veckor
Min. ålder: 14

Startdatum: 1 juni till 28 augusti 2020. Nybörjare måste börja: 1 juni, 6 juli eller 3 augusti.

OBS! Även om kursavgiften står separat i tabellen nedan så går kursen endast att boka som paket med boende. För dig mellan 14-15 år gäller endast boende i värdfamilj. För dig som har fyllt 16 år går det att boka residens eller värdfamilj.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Ungdomskurs + boende hos Lacunza IH 14-17 CSN

Online sommarkurs (General Spanish Online - mini groups) CSN

Längd: från 1 vecka
Min. ålder: 14

Startdatum: Måndagar, för nybörjare gäller följande startdatum 2020: 1/6, 15/6, 29/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8

Plugga spanska med andra ungdomar från hela världen - från din egen soffa! Du har 5 lektioner (à 90 minuter - totalt cirka 7 h 30 min) per vecka i grupper på 3-10 studenter. Under andra delen av lektionen delar läraren upp klassen i mindre grupper som arbetar tillsammans på ett projekt. Projekten är utformade för att utveckla elevernas kreativitet och kommunikation. Efter varje lektion får du läxa som är avsedda att repetera dagens lektion. Läxan ska inte ta mer än 30 minuter. Kursen ges online, men eftersom den kommer bestå av framförallt lektioner via videolänk (ZOOM plattform) är det viktigt att du har dator och fungerande internetuppkoppling. Lektionstider: du väljer mellan förmiddag: 9.30 - 11.00 eller kväll: 18.00 - 19.30. Det arrangeras en virtuell aktivitet per vecka som till exempel kan handla om matlagning, lekar, workshops, "escape rooms" m.m.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Online sommarkurs hos Lacunza IH 14-17 CSN

Studieorter » Spanska » San Sebastián » Lacunza IH 14-17

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor