Språkresor till Taiwan

Rik kultur och natur, ett varmt klimat, en spännande historia och ett gästvänligt folk. Det finns många skäl att studera på Taiwan. Till skillnad från Kina behöver du inte heller något visum!

En stormig historia

Taiwans historia och politiska status är ett komplicerat ämne. Ön blev en del av Kina år 1683. Drygt två hundra år senare ockuperades man av japanerna som styrde Taiwan fram till andra världskrigets slut. Efter det kinesiska inbördeskriget flydde 1,5 miljoner människor under ledning av Chiang Kai Shek till Taiwan där man grundade Republiken Kina.

Ett annat Kina

Regeringen på Taiwan har sedan dess gjort anspråk på att styra hela Kina vilket man också representerade i FNs säkerhetsråd fram till 1971. Samtidigt hävdar regeringen i Peking att Taiwan är en del av Folkrepubliken Kina. I dagsläget är det bara knappt 30 länder som erkänner Taiwan som ett eget land. I praktiken fungerar man dock som en självständig stat.

Dagens Taiwan - ett behagligt land

Dagens Taiwan har ca 23 miljoner invånare. Det är ett välfungerande, säkert samhälle baserat på den kinesiska kulturen men lugnare än fastlandet med många influenser kvar från den japanska ockupationstiden. Maten är god, det är lätt att ta sig runt och priserna är låga. Vädret är varmt året runt, nästan för varmt på sommaren.

Studieorter i Taiwan

Taipei

Fakta om Taiwan

Landsnummer: 886

El: 110/220 Volt, adapter krävs (amerikansk variant)

Valuta: TWD.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Taiwan. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Taiwan? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Taiwan.

Visum: Svenska medborgare får vistas i Taiwan i upp till 90 dagar utan visum. Under denna tid kan du t.ex. läsa en språkkurs. Ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader från inresedatumet och du måste kunna uppvisa en utresebiljett vid ankomsten.

Land » Taiwan

- Läs mer här »