Språkresor till Taipei

Välkommen till Taipei, en av Asiens modernaste städer! Bli en av de första som upptäcker Taipeis charm. Du kommer inte att ångra dig.

Taipei med sina 2,6 miljoner invånare (7 miljoner om man räknar med förorter) är en vibrerande och spännande stad med mycket att erbjuda. Taipei har allt, oavsett vad du är intresserad av så finner du det här; små traditionella kvarter, de höga skyskraporna, fantastisk shopping och bra nattliv.

Kultur i Taiwans huvudstad

Taipei har ett stort utbud av aktiviteter året runt så det finns ingen risk för att du ska sitta och rulla tummarna. För filmintresserade så hålls The Golden Horse Chinese Language Film, Asiens motsvarighet till amerikanska Oscars. Passa på att se Asiens ledande skådespelare under denna glittrande och glamourösa festival som hålls i årligen runt november och december. Utöver film kan Taipei även skryta med många av sina fina museer, bland annat innehar National Palace Museum världens bästa samling av kinesiska antikviteter.

Så som alla större asiatiska städer så finnas det många spännande marknader i Taipei, varför inte besöka någon av deras nattmarknader och vandra runt bland alla mat-och butiksstånd.

Säkerhet och kommunikation

Överlag är Taipei en mycket säker stad och ren stad, även på natten. Man har ett mycket välutvecklat buss-och tunnelbanesystem. Alla stationer annonseras både på mandarin och engelska så du behöver inte vara oroligt för att åka vilse innan du har lärt dig mandarin.

Språkskolor i Taipei

Taiwan Mandarin Institute

En populär språkskola med små klasser och välutbildade lärare i centrala Taipei.

Skolor » Kinesiska » Taipei

- Läs mer här »