Språkresor i Nya Zeeland

Det vilar något magiskt över de två öarna i Stilla havet. Ett mytomspunnet land med naturlig skönhet som mer än gärna delar med sig. Nya Zeeland.

Aotearoa

Nya Zeeländarna har en genuin kärlek för sitt land som de behandlar med stor ömhet och respekt och med glädje delar med sig av. De får det att kännas som ett privilegium att man får vara där. Här finns inte plats för blygsamhet. Och inga skäl till det, Aotearoa, som ursprungsbefolkningen kallar landet, är lika sagolikt vackert som det låter. Vackert på ett oslipat vis.

Vild natur

Landet har allt att erbjuda gällande naturupplevelser. Här finner du vita folktomma stränder, höga berg med växande glaciärer, böljande vinodlingar, vulkaner, storstadsatmosfär och en stor dos saltvatten. Nya Zeeland är ett nytt land. Det märks. Naturen är slående orörd och vild och för tankarna flera tusen år tillbaka i tiden då människor inte ens var påtänkta. Folket på Nya Zeeland lever under naturens lagar och har stor respekt för ursprungsbefolkningen, Maori, och deras kultur och traditioner. Krigsdansen Haka utförs av rugbylaget All Blacks innan varje match och är en kulturupplevelse i sig.

Kiwis, som befolkningen på Nya Zeeland kallas, är gästvänliga på ett nästintill villkorslöst sätt. Men det finns ett villkor, en tyst överenskommelse mellan invånarna och besökarna. Vårda landet ömt. Som om du älskade det.

Studieorter i Nya Zeeland

Auckland

Queenstown

Fakta om Nya Zeeland

Landsnummer: 64

El: 230 Volt, adapter behövs

Valuta: nya zeeländska dollar (NZD).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Nya Zeeland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Nya Zeeland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Nya Zeeland.

Visum:

Om du ska studera i Nya Zeeland i upp till tre månader krävs inget visum. Ska du studera i mer än tre månader måste du ha studentvisum vilket du ibland kan ordna på plats i Nya Zeeland och ibland måste söka före avresa.

Ska du arbeta i Nya Zeeland söker du ett Working Holiday-visum som är giltigt i ett år.

Vi ger dig utförlig visuminformation när du är anmäld till något av våra program i Nya Zeeland.

Land » Nya Zeeland

- Läs mer här »