Språkresor för ungdomar 7-18 år

Här hittar du språkresor för dig som är 7-18 år. Vissa skolor erbjuder ungdomskurser för dig upp till 20 år. Vi samarbetar med internationella språkskolor av hög kvalitet. Du får vara med om ett riktigt äventyr samtidigt som du lär dig en hel del.

Eftersom våra ungdomskurser riktar sig till studenter under 18 år krävs godkännande från målsman för att slutföra en anmälan. Vidare efterfrågas kontaktinformation för målsman som kan komma att skickas vidare till skolan. Att vi och skolan samlar in dessa data är för studentens och målsmans trygghet. Våra samarbetspartners har egna dokument, så kallade "parental consent form", som en målsman ska underteckna. Alla kontaktuppgifter och information som tillhandahålls Blueberry hanteras enligt vår Integritetspolicy. Läs mer här.

Ungdomskurserna ges vanligtvis på somrarna. Det finns några kurser som erbjuds även under våren samt ett fåtal året runt. På våra ungdomskurser kommer du inte att åka tillsammans med en busslast med svenskar utan du reser vanligtvis själv. Väl på plats läser du med studenter från hela världen, ibland kan du till och med vara ensam svensk. Ni delas in i klasser baserade på ålder och förkunskaper. Läs gärna våra vanliga frågor om språkresor för ungdomar

Tryggt och säkert

Vi har över 30 års branscherfarenhet och har genom vårt långa samarbete med skolorna byggt upp en viktig relation. Vi har varit på plats i städerna, besökt skolorna och träffat personalen och har därmed fullt förtroende för våra samarbetspartners. Vi brinner för språk och att förmedla känslan och erfarenheten av en språkresa vidare till andra. Med detta sagt är vi måna om att regelbundet följa upp skolornas kvalitet genom utvärderingar och besök. Dessutom är flera av de skolor vi arbetar med godkända av kvalitetsorganisationer så som British Council. Beroende på studenternas ålder har de olika mycket frihet men det är alltid frihet under kontrollerade former.

Observera att rekommenderad minimiålder för att resa ensam på våra språkresor är 12 år.

Mycket fritidsaktiviteter

Ni har vanligtvis undervisning 3-4 lektioner om dagen på vardagarna. Därutöver brukar det ingå ett omfattande aktivitetsprogram med utflykter, sport, bad, spel, workshops, disco etc. Läs mer under respektive program.

Familjekurser

På flera av våra ungdomsskolor ger man också språkkurser för vuxna studenter. Hela familjen kan åka på språkkurs som aktiv semester. Ni kan då bo tillsammans i hus, lägenhet eller värdfamilj. Kontakta oss för mer information.

High School i USA

Ett High School-år innebär att du byter ut en eller två gymnasieterminer i Sverige mot USA. En fantastisk möjlighet som kommer ge dig ofantliga fördelar i ditt framtida arbetsliv - och inte minst på det personliga planet. Bo tillsammans med en amerikansk familj och träffa vänner från hela världen samtidigt som du studerar på en lokal High School och utvecklas. Läs mer här

Språk för våra ungdomskurser

Vi erbjuder för närvarande ungdomsspråkresor i följande språk:

Språkresor för ungdomar 7-18 år

- Läs mer här »