High School i USA

Bli en del av en amerikansk familj och få nya vänner från hela världen samtidigt som du pluggar en eller två terminer på High School. Ett utbytesår kommer ge dig klara fördelar i skolan, arbetslivet och inte minst på det personliga planet!

Ring Kristina Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Ett High School-år innebär att du byter ut en eller två gymnasieterminer i Sverige mot USA. En fantastisk möjlighet som kommer ge dig ofantliga fördelar i ditt framtida arbetsliv - och inte minst på det personliga planet. Bo tillsammans med en amerikansk familj och träffa vänner från hela världen samtidigt som du studerar på ett lokalt High School och utvecklas. Oavsett var i USA du hamnar kan du vara säker på att ditt High School-år kommer bli en upplevelse du kommer vara tacksam för i resten av ditt liv.

Börja med att upptäcka hippa New York City eller soliga Los Angeles med vår Arrival & Orientation Tour innan du välkomnas av din värdfamilj och börjar ditt livs äventyr i din nya stad. Gör dig redo att lära känna nya människor från världens alla hörn! Under 4 dagar kommer ni bo på hotell mitt i city och tillsammans utforska stadens unika vibe, få information och översikt om vilka spännande nya saker som väntar er och framförallt få gott om tid till att lära känna varandra och ha kul ihop. En rolig start på ett spännande äventyr!

Några av många fördelar med ett High School-år i USA:

Allt det här ingår:

Ladda ner vår High School Broschyr

Läs gärna Jespers berättelse om sin första termin i USA här.

Pris

Vi har det mest prisvärda programmet. Hos oss ingår flyg, försäkring, placering & personlig service.

*För särskilda val såsom delstatsval, storstadsområden, m.m. tillkommer avgifter

Arrival and Orientation Tour 4 days/3 nights

Det viktigaste för att få ett lyckat High School-år är att du får en grymt bra start. Därför bjuder vi dig på vår Arrival and Orientation Tour där du får möjlighet att lära känna andra studenter från världens alla hörn som står inför samma äventyr som du. Innan du flyttar hem till din värdfamilj börjar allt med en introduktion och stadsvandring i antingen New York City eller Los Angeles, beroende på vilken del av USA du blir placerad. Du kommer lära dig allt om vad du kan förvänta dig av amerikansk kultur, inklusive skillnader du inte sett på filmer eller TV. Frukost och middag ingår alla dagar.

New York City-programmet inkluderar många av de mest kända landmärkena som definierar "The Big Apple". Bland annat ingår en båttur ut till Frihetsgudinnan och en shoppingrunda på Times Square. Utforska Manhattan och se alla de kända platserna från tv och filmerna!

På Los Angeles-programmet kommer du bland annat få upptäcka Beverly Hills och livliga Santa Monica Pier med sin populära strand. Andra höjdpunkter är ett besök på Madame Tussaud's Wax museum och Hollywood Walk of Fame.

Kontakterna du binder här leder ofta till starka vänskapsband. Ni kommer få massor av fördelaktig information om ert kommande år på High School, om att bo i en amerikansk familj och inte minst om er nya hemstad!

Värdfamilj - Your home away from home

Vårt primära mål är att placera dig i en säker, engagerad och omhändertagande familj som ger dig stöd och trygghet i din nya miljö. Din familj är vald med omsorg och fokus för att passa dig så bra som möjligt. Innan avresa kommer du få all information som du behöver om din värdfamilj och dessutom få möjlighet att kontakta dem för att ni ska kunna börja lära känna varandra innan din ankomst.

Alla värdfamiljer som vi samarbetar med är genuint inkluderande och måna om studenternas välmående och utveckling eftersom familjen väljer studenten. De kommer inte se dig som en främmande gäst, utan som en ny familjemedlem. Du kommer få ett eget rum och tre måltider om dagen. Transport till och från skolan, hjälp med läxor och få följa med på familjeaktiviteter. Fira Thanksgiving, gå på American Football matcher och upplev Halloween på det amerikanska viset tillsammans med din värdfamilj - allt för att du ska lära känna den riktiga amerikanska kulturen.

Det bästa av allt är att du kommer bli en familj rikare på andra sidan jordklotet. Mest troligt en sann, livslång vänskap som du kommer hålla kontakt med långt in i framtiden.

Till alla föräldrar

Vi förstår att du som förälder kan känna oro över att din son/dotter ska bosätta sig och studera på andra sidan jordklotet, där han/hon varken känner till kulturen eller kan språket fullt ut. Du kanske undrar om han/hon är redo för en sådan här resa och om han/hon verkligen kommer klara av det. Och ja, det kan vi försäkra dig om att han/hon kommer göra. Vi skickar inte iväg någon som vi inte tror är redo för ett utbytesår.

Alla värdfamiljer har gått igenom en kvalitetsprocess som innefattar en onlineansökan, en intervju, ett hembesök, bakgrundskontroll och referenskoller. Dessutom matchar vi ihop din son/dotter med den värdfamilj vi tror kommer passa honom/henne bäst. Vad alla värdfamiljer har gemensamt är deras genuina önskan att dela med sig av amerikansk kultur. De kommer inte se din son/dotter som en främmande gäst, utan som en ny familjemedlem. Innan avresa får ni även möjlighet att kontakta och lära känna familjen.

Vi har ett nära och bra samarbete med vår partner i USA som har mer än 35 års erfarenhet av att hjälpa internationella studenter från hela världen. Därför kan vi garantera hög kvalitet på våra utbytesprogram och att din son/dotter är i trygga händer.

Alla High School och dess lärare är vana vid att hantera internationella studenter från världens alla hörn. Därför kommer din son/dotter snabbt komma in i rutinerna och språket. Dessutom hjälper vi även till med att ha uppsikt över din son/dotters betyg en gång i kvartalet för att snabbt kunna assistera vid akademiska problem.

Att åka iväg som utbytesstudent kommer ge fantastiska erfarenheter och livsinsikter för din son/dotter. Det som han/hon kommer uppleva och lära sig i USA kommer bredda hans/hennes perspektiv och ge ett enormt försprång i livet. Att vid så ung ålder få chansen att lära sig att stå på egna ben, bli flytande i engelska och få uppleva en ny kultur är något han/hon kommer ha användning av i resten av sitt liv, speciellt i dagens globala samhälle.

Din dotter/son kommer lära sig hantera utmanande situationer, vilket kommer driva din dotter/son till en fantastisk personlig utveckling. Stoltheten du kommer känna när han/hon återvänder hem kommer vara oslagbar!

Support & Kontaktperson

Under hela din vistelse kommer du ha en personlig, lokal koordinator som regelbundet håller kontakt med dig, din värdfamilj och din skola för att se till så att du har det bra. Du har även tillgång till telefonsupport 24/7 om något oväntat skulle inträffa. Din sons/dotters lokala koordinator finns alltid max en timmes körning bort och kan då snabbt vara på plats om något akut skulle inträffa.

Vi prioriterar din säkerhet och trygghet

Alla vi på Blueberry Språkresor har studerat eller arbetat utomlands. Dessutom har vi 30 års branscherfarenhet och brinner starkt för kulturella utbyten. Vi vet vad vi sysslar med och vi förstår vilket stort steg det är för dig att åka iväg som utbytesstudent i ett främmande land. Därför kan vi lova dig den bästa servicen och engagemanget för att ge dig det bästa tänkbara High School-året.

Q&A

Jag vill bli utbytesstudent! Hur gör jag?

Skicka en intresseanmälan (ej bindande) till oss så kontaktar vi dig med mer information om hur du går tillväga!

Hur går ansökningsprocessen till?

1. Ansökan
Du skickar in en intresseansökan online (ej bindande) till oss på Blueberry och blir guidad genom ansökningsprocessen, som bland annat innefattar en intervju, betygsunderlag, hälsokontroll och ett ELTiS test som mäter dina engelskakunskaper.

2. Antagning
När din ansökan godkänts, kommer vi informera dig om att du är antagen till ett High School i USA. Nästa steg för dig är att acceptera din skolplats. Sedan börjar matchningsprocessen där vi fokuserar på att hitta den bästa tänkbara värdfamiljen åt dig i din nya stad.

3. Förberedelser
Nu är det dags att söka visum och gå på intervju på ambassaden. Här har du god tid att förbereda dig inför din avresa genom att ta del av våra informationsmöten, läsa igenom förberedande material och ställa alla frågor som du grubblar över.

4. Ihopmatchning
Nu får du äntligen veta vilken värdfamilj du har blivit ihopmatchad med! Ta chansen och lär känna familjen innan avresa för att vara så förberedd som möjligt.

Vad krävs för att jag ska kunna ansöka?

När ska jag anmäla mig?

Det finns begränsat med platser varje termin. Därför är det bra om du anmäler dig så fort som möjligt för att säkra din plats. Ju tidigare du skickar in din anmälan, desto tidigare kan vi börja processen med att hitta den bästa värdfamiljen och skolan för just dig.

  • Terminstart i augusti: 1a mars samma år
  • Terminstart i januari: 1e oktober föregående år

Hur bra måste min engelska vara?

Du bör kunna läsa, tala, skriva och förstå grundläggande engelska. I samband med din ansökan så kommer en del av intervjun vara på engelska och du kommer få göra ett ELTiS test (engelska-test) för att vi ska kunna mäta dina kunskaper.

Hur går det till när ni matchar ihop mig med värdfamilj?

Vår samarbetspartner går noggrant och fokuserat igenom dina och värdfamiljernas ansökningshandlingar för att hitta det bästa möjliga hemmet för just dig. Målet är att para ihop studenter med liknande värdfamiljer. Bland annat tas personlighet, intressen och livsstil in i beräkningen. Det är familjen som väljer studenten men innan vi godkänner familjens erbjudande och informerar dig så kontrollerar vi att ni matchar för att det ska bli så bra som möjligt.

Vad händer om jag inte trivs i familjen?

Om det mot förmodan skulle uppstå problem i din värdfamilj så hjälper din lokala kontaktperson dig. Ofta löser man problemen tillsammans, men om det inte skulle gå så får du hjälp med att att byta värdfamilj.

Hur länge är jag borta?

En termin eller ett läsår, det är upp till dig!

Hur väljer jag ämnen i skolan?

När du kommer till din nya skola kommer du få hjälp med att utforma ett schema som passar just dig. Engelska och amerikansk historia är obligatoriska ämnen.

Räknas kurserna som jag läser i USA i mina fortsatta studier hemma?

Vissa skolor godkänner detta. Hör med din Studie och yrkesvägledare för att se vad just din skola säger. Många studenter blir väldigt duktiga i både engelska och matte och kan tenta av dessa ämnena när de kommit hem.

När får jag reda på vilken värdfamilj jag blivit ihop matchad med?

I de flesta fallen får du all information från 2 månader till 3 veckor innan avresa

Vad förväntar sig min värdfamilj av mig?

Eftersom du välkomnas som en del av familjen, förväntas du även att hjälpa till med enklare hushållssysslor. Det kan vara allt ifrån att städa ditt rum, tvätta kläder, klippa gräset eller gå ut med hunden - om det finns en. Som i en vanlig familj helt enkelt!

Kan jag börja på någon sport eller annan aktivitet under mitt High School år?

Självklart! Att ha aktiviteter efter skolan är mer vanligt än ovanligt i USA. Vill du testa på amerikansk fotboll eller cheerleading? På High School erbjuds ofta ett stort utbud av sporter och klubbar. Precis som i Sverige kan det även finnas föreningar utanför skolan som du kan gå med i under året.

Hur förbereder jag mig?

Vi hjälper dig att förbereda dig så gott det går med informationsmöten och förberedande material. Du kan även själv söka runt på internet och hitta massor av bloggar, videos och artiklar att ta del utav. Ett utbytesår innebär nya, spännande och oförutsägbara upplevelser. Ingen kan någonsin bli 100% förberedd innan avgång – men det är ju en del av äventyret! Dessutom kommer de sista pusselbitarna falla på plats under Arrival and Orientation Tour när du ankommer till USA.

Vilken typ av försäkring behöver jag ha?

Det är obligatoriskt med en försäkring som gäller under hela året i USA. På vårt High School program ingår en fulltäckande studieförsäkring.

Tre skäl att studera Engelska på High School i USA i New York

Fakta om High School i USA

Minimiålder
15 år

Språkkurser och priser för High School i USA

Kontakta Kristina

Här hittar du kurser och priser för språkskolan High School i USA.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

High School Classic CSN

Längd: 5 eller 10 månader
Min. ålder: 15

Startdatum: januari och augusti

Vårt mest populära program som de flesta internationella studenter väljer. Om du vill uppleva ett genuint High School år och låta oss sköta allt ska du välja detta programmet. Oavsett om du blir placerad i en storstad eller i en mindre, lugnare stad kommer du garanterat få uppleva riktigt "High School Spirit". De olika regionerna i USA är fantastiskt fascinerande på olika vis!

Anpassa ditt High School Classic-år med ett Delstatsval
Ett valfritt tillval som låter dig önska vilken stat du vill bli placerad i. Observera att detta tillägg endast är tillgängligt för sommaravgångarna och att vi inte kan garantera att det finns platser kvar i den region du önskar. Om du inte skulle bli placerad i din önskade stat får du pengarna för delstatsvalet tillbaka. Ju tidigare du ansöker desto större är chansen att din önskan blir uppfylld.

Anpassa ditt High School Classic-år med ett Storstadsval
Ett valfritt tillval som låter dig önska vilken storstad du vill bli placerad i. Observera att detta tillägg endast är tillgängligt för sommaravgångarna och att vi inte kan garantera att det finns platser kvar i den storstad du önskar. Om du inte skulle bli placerad i din önskade storstad får du pengarna för storstadsvalet tillbaka. Ju tidigare du ansöker desto större är chansen att din önskan blir uppfylld.

Priser:

Tillval:

Sista ansökningsdatum för start Augusti 2020 är 1a mars 2020
Sista ansökningsdatum för start Januari 2021 är 1a oktober 2020

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan High School Classic hos High School i USA CSN
Jag är så tacksam för denna erfarenheten; den har förändrat mig föralltid. Jag har lärt mig ett nytt språk, kultur och traditioner. Jag har lärt mig att acceptera och att bli respekterad. Jag har lärt mig att vara ansvarstagande och försiktig. Jag har lärt mig att vara vänlig och artig. Och viktigast av allt: Jag har lärt mig att leva fullt ut.Albin
Mitt High School år lärde mig så mycket om mig själv och om världen. Det har gett mig ett nytt perspektiv att se livet på och vänner som jag kommer uppskatta resten av mitt liv. USA har en speciell plats I mitt hjärta och nästa gång jag besöker landet kommer jag både ha en familj och vänner att återvända tillSara
Denna erfarenheten handlar inte bara om att lära sig engelska, den handlar om att växa som personUlrika
Jag älskar min amerikanska familj! Dom är galet roliga och behandlar mig som deras egna son. Jag är så tacksam för dem!Anders
Att börja på en sport hjälpte mig att träffa nya människor. Jag fick möjligheten att spela basket i skollaget och resa runt i landet för att möta andra skollag, vilket var en otrolig upplevelse!Andreas
När skolan började så startade också den amerikanska fotbollen. Det är utan tvekan den coolaste och roligaste upplevelsen i mitt liv. Sport i USA är så mycket större än vad det är i Sverige, hela skolan kommer och tittar på matcherna, det är orkester och cheerleaders på varje match. Det var väldigt roligt, något jag aldrig kommer glömma...(...)...Att åka till USA är den bästa upplevelsen i mitt liv :)!Jesper Gustafsson - Läs berättelsen här

Studieorter » Engelska » New York » High School i USA

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor