Att åka till USA är den bästa upplevelsen i mitt liv :)!

Detta är berättelsen om Jesper, februari 2020s tid på High School i USA.

Hej!

Jag heter Jesper Gustafsson och är utbytesstudent i Claremore, Oklahoma. Idén att åka till USA ett läsår kom först från min mamma som frågade mig om jag ville. I början var jag väldigt skeptisk men när jag väl började läsa på om det och ta reda på mer började det låta intressant. Det var inte förrän i februari som jag bestämde mig att jag skulle åka.

Det jag var mest nervös över var vilken familj jag skulle få och vart jag skulle hamna. Jag kom till Oklahoma, en delstat som jag knappt hade hört talas om innan. Jag var orolig över hur det skulle vara där, eftersom jag aldrig hade hört talas om Oklahoma visste jag inte vad jag skulle förvänta mig. När jag fick min familj började jag kontakta dem. Vi pratade på FaceTime några gånger och jag och min värdbror hade daglig kontakt genom Snapchat. Även om jag fortfarande visste väldigt lite om Oklahoma kändes familjen toppen.

25 juli var det dags för mig att åka. Det var lite jobbigt att säga hejdå till familjen men samtidigt hade jag vetat om det så länge så jag var väl förbered. Det kändes inte som ett hejdå, utan istället tänkte jag på allt jag skulle få uppleva. Den 25 juli landade jag i New York. Jag hade tre roliga dagar där. Hade aldrig varit i New York innan så var kul att få uppleva det!

Den 28 juli på morgonen började min resa mot Claremore, Oklahoma. Jag kom två veckor innan skolan började. Min värdbror gick i samma årskurs som mig, så jag fick träffa några av hans vänner innan skolan började så när skolan väl började kände jag redan flera! När skolan började så startade också den amerikanska fotbollen. Det är utan tvekan den coolaste och roligaste upplevelsen i mitt liv. Sport i USA är så mycket större än vad det är i Sverige, hela skolan kommer och tittar på matcherna, det är orkester och cheerleaders på varje match. Det var väldigt roligt, något jag aldrig kommer glömma.


Själva skolan i sig är väldigt annorlunda, här gör alla sina egna scheman istället för att man går med en klass. Jag valde de ämnen jag tyckte lät roliga och där jag inte förväntade mig för mycket plugg. Denna terminen (andra) tar jag körlektioner. Allt jag gör är att övningsköra, inga läxor. Skolan har också en gemenskap som den svenska skolan inte har. Här är alla stolta över sin skola. De har skolans maskot på sina kläder, bilars registreringsskyltar och flaggor vid deras hus.

Efter 5 månader kan jag säga att åka till USA är den bästa upplevelsen i mitt liv :)!

Fun fact: Jag har ätit 190 cheesburgare hittils !! :)

Jesper, februari 2020

Skrivit av Jesper, februari 2020. Läs mer om High School i USA här.

Reseberättelser » Att åka till USA är den bästa upplevelsen i mitt liv :)!

- Läs mer här »