Språkresor till Schweiz

Det lilla lyxiga landet med de höga bergen och många språken. Landet har ett fantastiskt läge med gränser mot hela fyra olika länder. Schweiz är mycket, för att vara så litet.

Omgivet av alper

Schweiz ligger mitt i Centraleuropa där maffiga alptoppar och skogsindustri avlöser varandra. Med Frankrike i väst, Italien i söder, Tyskland i norr och Österrike och Liechtenstein i öster gör det mindre att landet är ungefär lika litet som Småland och Skåne tillsammans. I Schweiz har man fyra officiella språk: franska, tyska, rätoromanska och italienska.

Service i världsklass

När Schweiz förs på tal nämns ofta orden banker, choklad och ost. De flesta schweiziska orter har alla dessa saker, och mer. I det undersköna Montreux lär man ut konsten i service i världsklass på den världsberömda hotellskolan HIM. För den sport- och naturintresserade har Schweiz också mycket att erbjuda. På sommaren kan du simma, vindsurfa och segla, och på vintern finns det goda möjligheter till skidåkning.

Studieorter i Schweiz

Zürich

Fakta om Schweiz

Landsnummer: 41

El: 230 Volt, adapter behövs

Valuta: schweizer franc (CHF).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Schweiz. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Schweiz? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Schweiz.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för att studera i Schweiz.

Land » Schweiz

- Läs mer här »