Språkresor till Zürich

Säg Schweiz och de flesta tänker på banker, pengar och choklad. Zürich är Schweiz största stad, tillika finansmecka och lever upp till myten om den schweiziska välfärden. Staden har flera gånger hamnat på första plats i Mercerstudien som varje år jämför livskvaliteten i 215 storstäder världen över.

Här hittar du försäkringsbolag, maskin-, handels- och textilindustrier, och de flesta av de stora schweiziska bankerna har sina huvudkontor här, inklusive riksbanken. Låt detta dock inte avskräcka dig - Zürich är så mycket mer än avtal och transaktioner!

Öst och väst

Zürich ligger väldigt vackert vid den norra änden av Zürichsjön och delas i två delar av floden Limmat. I den pittoreska östra delen hittar du mängder av caféer och små butiker längs kullerstensgatorna och överallt tronar tvillingtornen på katedralen Grossmünster som daterar från 1000-talet. Den västra delen är den äldsta delen av staden och ironiskt nog är det här du hittar de stora modevaruhusen och kontoren. Några steg från en annan historisk kyrka, Fraumünster, ligger en av Europas främsta shoppinggator och symbol för Schweiz rikedomar: Bahnhofstrasse som följer den gamla stadsmurens bana och där det vimlar av juvelerare och modebutiker. Det är här Zürichborna samlas för att promenera, (fönster-)shoppa och umgås, och vad du än är ute efter hittar du det här.

Något för alla

Numera mäter sig Zürich med de livligaste europeiska städerna när det gäller restaurang- och uteliv. Zürich är också värd för ett antal festivaler och festligheter som äger rum under olika delar av året. En av de mest kända är "Züri Fäscht" som hålls en gång vart tredje år i början av juli och är en hejdundrande tillställning då hela Zürich förvandlas till ett nöjesfält och allting avslutas med magnifika fyrverkerier. Andra berömda festivaler är "Street Parade" - en enorm technofest - i augusti och "Züri Jazz Woche" i början av september.

Språkskolor i Zürich

LSI Zürich

Mindre skola med över 60 års erfarenhet nära centrum.

Skolor » Tyska » Zürich

- Läs mer här »