Språkresor till Colombia

För den äventyrliga lockar Colombia med sin blygsamma turism, sina folktomma stränder och sin orörda djungel. Landet och dess turism är under ständig utveckling och välkomnar fler och fler nyfikna varje år.

Kaffeplantagen - Colombias stolthet

Kaffet är Colombias största export och det de är mest kända för i hela världen. Colombianerna är mycket stolta över sin kaffeodling och att besöka ett plantage är starkt att rekommendera. Tidigare var det huvudsakligen rika Colombianer från storstäderna som sökte sig ut till landsbygden men nu är cirka hälften av alla besökare internationella turister.

Spännande djur och natur

Colombia gränsar till Brasilien, Ecuador, Panama, Peru och Venezuela med kust mot Karibiska havet och Stilla havet. Till väster hittar du bergskedjan Anderna som grenar sig norrut. I de södra delarna av landet finns mycket orörd regnskog där man kan hitta många exotiska djur, till exempel jaguarer, sengångare och den mytomspunna glasögonbjörnen.

Säkerheten i Colombia tas på allvar

Colombia är ett land som i många år varit hårt drabbade av olika väpnade konflikter. Det har också länge varit ansett som ett av världens farligaste länder. Sedan 2000-talet har dock säkerhetsarbetet tagits på mycket stort allvar och nu för tiden finns det många delar av landet där det är säkert att vistas som turist.

Studieorter i Colombia

Cartagena de las Indias

Fakta om Colombia

Landsnummer: 57

El: 120 Volt, adapter behövs

Valuta: COP.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Colombia. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Colombia? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Colombia.

Visum: Nordiska medborgare behöver inget visum om man stannar i landet upp till 90 dagar. För längre vistelser behövs visum. Kontakta Argentinas ambassad för mer information.

Land » Colombia

- Läs mer här »