Språkresor till Cartagena de las Indias

På den Colombianska kusten finner du denna pärla. Här samsas pittoreska vyer, moderna byggnader, långa sandstränder och paradisöar. Allting på behagligt avstånd från varandra.

Cartagena är placerad på en halvö, omgiven av det Karibiska havet. Stränderna finns på gångavstånd från den gamla delen av staden, som av lokalbefolkningen kallas El Centro, och här samsas turister och ortsbor för att prova på vattensporter, bada och sola tillsammans. Här är genomsnittstemperaturen 23-31 grader året runt. Stadens mur och gamla fort utsågs 1984 till en UNESCO World Heritage Site.

Cartagena - cumbians hemort

Cartagena är inte bara sol och bad - här finns även någonting för den som har svårt att sitta still. När mörkret sänker sig över staden vaknar alla dansställen till liv och musiken pulserar genom natten. Cumbian är en musikstil som sammanflätar Colombias nutid och dåtid: afrikanska trummor, indianska flöjter och europeiska kostymer.

Islas del Rosario

Känner du för att lämna Cartagena och se någonting annat kan en utflykt till Rosario-öarna starkt rekommenderas. Sedan 1977 är de 40 öarna ett naturreservat, men innan dess byggdes hus på ön som den Colombianska staten har låtit ägarna behålla mot att de uppfyller vissa ekologiska krav.

Många väljer att åka på en dagsutflykt till öarna, men det finns hotell där det är möjligt att stanna över natten. Det är vanligt att man kombinerar resan med snorkling eller dykning. Båtturen från Cartagena tar ungefär 45 minuter och perfekt för den som vill ha ett litet äventyr.

Språkskolor i Cartagena de las Indias

Centro Catalina

Prisvärd språkskola med små undervisningsgrupper i centrala Cartagena.

Skolor » Spanska » Cartagena de las Indias

- Läs mer här »