Cookies på Blueberry Språkresor

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att de används, hur de används samt hur de kan undvikas.

Vårt statistikprogram använder sig av cookies. Du kan stänga av mottagandet av cookies i din webbrowsers säkerhetsintsällningar. Detta kan dock medföra att en del webbsajter inte fungerar som de ska.

Blåbärsrecept

När man inte reser eller studerar språk måste man ju äta gott också. Vad vore en Blueberrysajt utan blåbärsrecept? Här har vi sammanställt några läckra recept med blåbär åt er.

Bärmousse i chokladskålar

Ingredienser
-200 g mörk blockchoklad
-2 dl blåbär/hallon
-3 msk florsocker
-4 dl vispgrädde

Gör så här:
Chokladskålar: Smält blockchoklad. Pensla insidan av muffinsformar med en brödpensel. Låt det stelna och pensla en omgång till. Färdiga chokladskålar kan man också köpa i välsorterade affärer.
Bärmousse: Värm bären i en kastrull med sockret. Mixa bären. Låt det kallna. Vispa grädden. Blanda ihop bären och grädden. Fyll chokladskålarna och ställ i kylen minst 15 minuter

Hämtat från: Sarahs recept

Blåbärsplättar

Variera med blåbär i smeten och grädda smaskiga och lite tjockare plättar. Lönnsirap ger den rätta amerikanska touchen.

Ingredienser 25 st
-3 ägg
-2 dl minifraiche
-2 dl vetemjöl
-1 tsk bakpulver
-1 tsk salt
-1 msk socker
-1 dl frysta blåbär
-2 msk smält smör

Till servering:
Lönnsirap och Kesella citrus.

Gör så här:
Vispa ihop ägg och minifraiche. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, socker och blåbär. Häll hälften av smöret i smeten och smörj plättpannan med resten. Grädda plättar. Servera med lönnsirap och Kesella citrus.

Hämtat från: Arla

Blåbärspaj

Ingredienser

Pajdeg
-4 dl vetemjöl
-150 g smör, eller margarin
-1 krm salt
-4 äggulor

Fyllning
-4 äggvitor
-1 dl socker
-1 liter blåbär, färska eller 2 pkt frysta à 225 g

Gör så här:
Lägg mjöl, matfett i kuber och salt i en matberedare och kör till en smulig massa. Tillsätt äggulorna. Stanna maskinen genast när ingredienserna går ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylskåpet ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en springform, ca 24 cm i diameter, så att degen täcker även kanten. Vispa äggvitorna hårt. Blanda sockret med blåbären och vänd ner dem i äggvitan. Fyll formen med blandningen och grädda på 200 grader, i mitten av ugnen, ca 50 minuter.

Hämtat från: Konsum

Blåbärssemlor

Ingredienser 4
-200 g frysta blåbär
-2 dl vispgrädde
-4 msk punsch
-5 msk mandelmassa

Gör så här:

  1. Tina bären och sila av överskottskottsvätska.
  2. Skär ett lock på semlan, och gör ett hål i bullen som du kan lägga fyllningen i.
  3. Fyll bullen med 1 msk mandelmassa och häll över 2 msk blåbär. Avsluta med 1 matsked punsch. Vispa grädden och fördela snyggt i semlorna.
  4. Avsluta med en sked blåbär, en liten klick grädde och semlans lilla lock.

Hämtat från: Tasteline

Cookies på Blueberry Språkresor

Megamässa - Sveriges största mässa med fokus på studier & jobb utomlands! - Läs mer här »