Cookies på Blueberry Språkresor

Det är inte bara kakor som lämnar spår efter sig utan så kallade "cookies" finns även datavärlden. Kort och gott kan man säga att en cookie är en liten textfil som lagrar information på besökarens dator och cookies kan användas för att följa vad en besökare gör på en webbplats. Cookies kan användas på olika sätt och du som besökare kan själv ändra din inställning för cookies på din dator.

Vi använder oss av cookies för att göra upplevelsen på vår hemsida så bra som möjlig för våra användare. Genom användningen av cookies syftar vi till att anpassa webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen. Lagringstiden för vår cookies är maximalt 100 dagar. Vidare använder Blueberry tredjepartscookies där vi exempelvis samarbetar med Google. Tredjepartcookies ger möjlighet att använda sig av beteendestyrd marknadsföring och på så sätt kunna anpassa erbjudanden och information efter besökarens personliga referenser och tidigare aktivitet. Vårt statistikprogram använder sig av cookies. Du kan stänga av mottagandet av cookies i din webb-browsers säkerhetsinställningar. Detta kan dock medföra att vår hemsida inte fungerar optimalt när du besöker den.

Gjorde allt prat om kakor dig lite sötsugen? Inga problem! Vad vore en Blueberry-sajt utan blåbärsrecept?

Blåbärssnittar
Ingredienser 30 st
- 125 g smör
-¾ dl strösocker
-1 ägg
-3½ dl vetemjöl
-½ tsk bakpulver
-½ tsk vaniljsocker
-1 dl blåbärssylt

Glasyr:

1½ dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör i ägget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in de torra ingredienserna i smörblandningen till en jämn deg. Dela degen i 3 delar. Rulla ut till 3 längder, ca 35 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en djup skåra i mitten och fördela sylten i skårorna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla glasyren över sylten. Skär sneda kakor.

Hämtat från Arla.se

Bärmousse i chokladskålar

Ingredienser
-200 g mörk blockchoklad
-2 dl blåbär/hallon
-3 msk florsocker
-4 dl vispgrädde

Gör så här:
Chokladskålar: Smält blockchoklad. Pensla insidan av muffinsformar med en brödpensel. Låt det stelna och pensla en omgång till. Färdiga chokladskålar kan man också köpa i välsorterade affärer.
Bärmousse: Värm bären i en kastrull med sockret. Mixa bären. Låt det kallna. Vispa grädden. Blanda ihop bären och grädden. Fyll chokladskålarna och ställ i kylen minst 15 minuter

Hämtat från Norrmejerier.se

Blåbärsplättar

Variera med blåbär i smeten och grädda smaskiga och lite tjockare plättar. Lönnsirap ger den rätta amerikanska touchen.

Ingredienser 25 st
-3 ägg
-2 dl minifraiche
-2 dl vetemjöl
-1 tsk bakpulver
-1 tsk salt
-1 msk socker
-1 dl frysta blåbär
-2 msk smält smör

Till servering:
Lönnsirap och Kesella citrus.

Gör så här:
Vispa ihop ägg och minifraiche. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, socker och blåbär. Häll hälften av smöret i smeten och smörj plättpannan med resten. Grädda plättar. Servera med lönnsirap och Kesella citrus.

Hämtat från Arla.se

Cookies på Blueberry Språkresor

- Läs mer här »