Språkkurs i Italien

** UD har från och med 2020-03-06 gått ut med en avrådan från icke-nödvändiga resor till norra Italien **

Den berömda stöveln lämnar ingen oberörd. Italien är ett inspirerande land som förutom vespor, fabulös design och pasta är känt för att sitt vackra melodiska språk och temperamentsfulla befolkning. Ett vackert språk kräver också vackra omgivningar – och det får du i övermått i Italien. I landet där alper och stränder trängs med vingårdar och olivlundar finns det möjlighet till sagolika äventyr.

Det italienska köket

När du är i Italien ska du passa på att njuta av den italienska maten - pastan, kryddorna, vinet, och ljuvliga sötsaker. En komplett italiensk middag består av antipasti, primi piatti, secondi piatti och dolci. I Italien äter man länge och gott! Italienarna själva äter sent på kvällen och gärna i stora sällskap. Italienarna är till naturen gästfria. En bit från all elegans och skönhet i storstäderna finner du ett påtagligt lantligt lugn i de mindre städerna skapat av ett mjukt böljande landskap.

Rom

Efter ett besök i "Den eviga staden", som huvudstaden Rom kallades under antiken, dröjer sig vespornas vinande, ljudet av klackar på kullerstensgator och marknadens myller kvar i minnet. Bara genom att blunda kan man vara tillbaka. För Italien väcker känslor. Landet verkar ha det som mål: att väcka känslor genom himmelsk mat, genom mode, genom arkitektur och historia, för att man aldrig ska glömma det. Missione compiuta!

Studieorter i Italien

Bologna

Elba

Florens

Milano

Rom

Salerno

Taormina, Sicilien

Fakta om Italien

Landsnummer: 39

El: 230 Volt, ingen adapter behövs

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Italien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Italien? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Italien.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Italien.

Land » Italien

- Läs mer här »