Språkresor till Bologna

Staden som är känd för sin utsökta mat, skönhet och studentliv i klass med Lund och Uppsala – Bologna är en studentstad av stora mått.

Avundsvärt läge

I en labyrint av valvgångar bjuder denna italienska medeltidsstad upp till dans. Och Bologna är oerhört svår att motstå. Som huvudstad i regionen Emilia-Romagna och med ett läge ungefär halvvägs mellan Milano i norr och Florens i söder har staden en utmärkt position i stövelns avlånga land. Bolognas tågstation fungerar nämligen som en knutpunkt för stora delar av Italiens tågnät vilket gör det lätt att ta sig till andra platser i landet såsom Milano, Venedig, Rom och både öst- och västkusten.

Europas äldsta

Bolognas smeknamn, La Rossa (den röda), skvallrar både om dess politiska ståndpunkt och de färggranna byggnaderna. Här finns Europas äldsta universitet som andas historia och även får tjäna som museum. Av stadens befolkning är cirka en fjärdedel studenter vilka tillsammans skapar en gryta puttrande av liv, för i Bologna finns det alltid något att göra.

Italienska skönheter

Bologna är en sann skönhet. Här får du smaka på det äkta Italien, både när det gäller arkitektur och kulinariska läckerheter. Hundratals valvgångar tar dig fram genom staden och skyddar dig vid behov från både regn och stark sol. Gångarna leder dig fram till charmiga palazzi (torg) och fascinerande byggnader klädda i färggrann fasad. Om kultur och konst är din kopp te finns det museer, gallerier och kyrkor som måste besökas. Maten i denna region är sagolik, för visst har du hört talas om klassisk Spaghetti Bolognese? När du beställer den här heter den dock Spaghettu al Ragù och kommer antagligen slå alla rekord. Bologna har även berikat världen med mat som lasagne, tortellini och mortadella. Här kan du med andra ord leva gott, Bologna snålar inte på något.

Språkskolor i Bologna

Centro di Cultura Italiana

Erbjuder matlagningslektioner.

Skolor » Italienska » Bologna

- Läs mer här »