Språkresa i Thailand

Thailand är känt som ett sant paradis.

Vad man förknippar med Thailand beror helt på vad man själv dras till. Är det den grönskande djungeln? De brusande storstäderna? Bländande vita stränder inramade av palmer? Eller kanske god mat och den vänliga befolkningen? Thailand har ordnat så att du inte behöver välja mellan dessa upplevelser utan kan ta för dig av allt från buffén.

Asiens pärla

Thailands kultur är väl sammanflätad med religionen, överallt finns vackert utsmyckade tempel. Thailändarnas buddistiska livsfilosofi avspeglar sig i deras gästfrihet, vänlighet och inre harmoni. Det är inte en tillfällighet att så många turister söker sig till detta land, den vänliga atmosfären, den delikata maten och naturen gör Thailand till Asiens pärla.

Att göra skillnad

När man får ta del av ett magnifikt land som detta kan det kännas fint att kunna ge något tillbaka, till landet och folket. Thailand är ett fattigt land och här kan du kombinera din semester med att jobba som volontär exempelvis för att undervisa barn i engelska. Det finns även chans att hjälpa utsatta elefanter tillbaka till ett drägligt liv i frihet. Just du kan göra skillnad.

Thailand har cirka 60 miljoner invånare och det officiella språket är thai.

Studieorter i Thailand

Phuket

Fakta om Thailand

Landsnummer: 66

El: 220 Volt, svenska sladdar passar i en del, adapter är bra att ha med sig

Valuta: thailändska bath (TBH).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Thailand. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Thailand? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Thailand.

Visum: Svenskar behöver inget visum för vistelser upp till 30 dagar. För längre vistelser går det att få ett 90-dagarsvisum från Sverige om man t.ex. ska volontärarbeta i Thailand. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter ankomsten till Thailand. Vi ger dig utförlig visuminformation när du är anmäld till någon av våra resor i Thailand.

För mer information och hjälp med visum till Thailand rekommenderar vi AllaVisum.

Land » Thailand

- Läs mer här »