Språkresor till Phuket

Bad i klarblått vatten, skön fläktande bris, en drink i den rosafärgade solnedgången - välkommen till semesterparadiset Phuket!

Phuket är en ö i sydvästra Thailand som har kommit att bli en populär destination bland västerländska semesterfirare. Genom turismen har ön lockat till sig thailändare från hela landet som har flyttat hit för att livnära sig på de yrken som turismen bidrar med. Samtidigt ökar behovet av språkkunskaper. Engelska för thailändare och thai för oss besökare.

Vackra stränder

De flesta stränderna återfinns på öns västra sidan och bland de mer populära finns Patong, Karon och Kata Beach där aktivitets- och nöjeslivet är sprudlande, i synnerhet i Patong. Strax norr om Patong ligger den lite lugnare stranden Kamala. På flera ställen hittar du minnesmärken från tsunamin som drabbade Thailand 2004.

Maten!

Här kan du smaka på riktigt goda klassiska thailändska maträtter såsom Pad Thai (nudlar), Som Tam (papayasallad), thailändska vårrullar och Khao Phad Gai (ris med kyckling). Om behovet av svensk mat blir för stort hittar du också ett flertal västerländska och skandinaviska restauranger i krokarna. Om kaffesuget blir för stort hittar du Starbuck's i Patong Beach som kan hjälpa till att stilla ditt begär.

Fantastiskt utbud

När du har lapat i dig tillräckligt med sol på stranden (om du någonsin får tillräckligt) och vill aktivera dig finns det otaliga aktiviteter runt om Phuket. Vandra i bergen som sträcker sig rakt över ön eller besök ett vattenfall för ett uppfriskande dopp. Ta en tur till de många mindre öarna som omger Phuket. Passa på att ta dykcertifikat. Det finns också gott om shoppingmöjligheter, allt från kläder, tyger och lampor till små souvenirer att pryda hemmet med. Ett måste innan du åker hem är att få thaimassage direkt på stranden, lyssna till vågorna som sköljer över stranden medan du slappnar av!

Språkskolor i Phuket

Patong Language School

Studera thailändska på en av världens populäraste turistorter.

Skolor » Thailändska » Phuket

- Läs mer här »