Språkkurs i USA

Att skriva och tala om USA som ett land är komplext. Det är för mycket, för stort och för brett för att kunna tala om i samma mening eller samma text.

Man kan säga att USA är ett land men känns mer som en kontinent. Allt är stort, ofantligt och enormt. Från bilarna och matportionerna till själva landytan. Även drömmarna är stora. För i USA är det okej att drömma och många människor dras just därför till detta mångkulturella paradis för att uppfylla dessa.

Landet med tusen möjligheter

Det finns över 1000 anledningar att besöka USA. En av dessa är att en examen från ett amerikanskt universitet påstås vara en av världens mest prestigefulla. En annan att stadsliv liknande det i Los Angeles och New York inte finns någon annanstans i världen. Storslagen natur med allt från Grand Canyons djup till högklassig skidåkning i "The Rockies" höjder en annan. Kaliforniens soliga stränder ännu en. Listan kan göras milslång när det kommer till USA.

En sak är säker, här finns något för alla. Det gäller bara att hitta det.

Erbjudanden i USA

Nyheter i USA

Studieorter i USA

Boston

Chicago

Fort Lauderdale

Honolulu

Los Angeles

Miami

New York

San Diego

San Francisco

Santa Barbara

Seattle

Washington DC

Fakta om USA

Landsnummer: 1

El: 120 Volt, adapter behövs

Valuta: amerikanska dollar (USD).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till USA. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i USA? Vi hänvisar till UDs reseinformation för USA.

Visum: Om du ska läsa en språkkurs som är på högst 17 timmar per vecka och på högst 12 veckor. Du åker då på det elektroniska "visa waiver" (ESTA) och behöver endast göra en anmälan online innan du åker.

Om du ska läsa en språkkurs som är mer på än 17 timmar per vecka eller längre än 12 veckor måste du söka studentvisum. Detta kräver att du ansöker i god tid, liksom en intervju på ambassaden i Stockholm.

Vi skickar dig mer information när du är antagen på en kurs genom Blueberry.

Land » USA

Black Friday! Få 10% rabatt på Eurocentres i Frankrike - Läs mer här »