Språkkurs i USA

USA- The American Dream. Landet där allt är möjligt och där alla vill lyckas. Landet beskrivs som för mycket, för stort och för brett.

Fastän att USA är ett land känns det mer som en kontinent. Allt är stort, ofantligt och enormt. Från bilarna och matportionerna till själva landytan. Även drömmarna är stora. I USA vågar man drömma stort och ha storslagna visioner. Du kan gå hur långt som helst, bara du har ambitionen och en positiv inställning. Inga drömmar är för stora.

Landet med tusen möjligheter

Det finns över 1000 anledningar att besöka USA. En av dessa är att en examen från ett amerikanskt universitet påstås vara en av världens mest prestigefulla. En annan är att stadsliv liknande det i Los Angeles och New York inte finns någon annanstans i världen. Landet erbjuder storslagen natur med allt från Grand Canyons djup till högklassig skidåkning i "The Rockies" höjder. Varje stat och varje stad är unik i sig. Älskar du sol och värme kan Kalifornien vara ett perfekt alternativ. Eller varför inte besöka San Francisco och åka ut till det historiska fängelset Alcatraz.

High School i USA - The american dream

En fantastisk möjlighet som kommer ge dig ofantliga fördelar i ditt framtida arbetsliv - och inte minst på det personliga planet. Bo tillsammans med en amerikanska familj och träffa vänner från hela världen samtidigt som du studerar på en lokal High School. Oavsett var i USA du hamnar kan du vara säker på att ditt High School-år kommer bli en upplevelse att vara tacksam för i resten av ditt liv. Välj mellan High School Classic och High School Select. Läs mer här

I USA blir du aldrig uttråkad. Det finns alltid något nytt på gång och en sak är säker, i det här landet finns något för alla. Det gäller bara att hitta det.

Studieorter i USA

Berkeley

Boston

Chicago

Fort Lauderdale

Honolulu

Los Angeles

Miami

New York

San Diego

San Francisco

Santa Barbara

Seattle

Washington DC

Fakta om USA

Landsnummer: 1

El: 120 Volt, adapter behövs

Valuta: amerikanska dollar (USD).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till USA. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i USA? Vi hänvisar till UDs reseinformation för USA.

Visum: Om du ska läsa en språkkurs som är på högst 17 timmar per vecka och på högst 12 veckor. Du åker då på det elektroniska "visa waiver" (ESTA) och behöver endast göra en anmälan online innan du åker. Om du ska läsa en språkkurs som är mer på än 17 timmar per vecka eller längre än 12 veckor måste du söka studentvisum. Detta kräver att du ansöker i god tid, liksom en intervju på ambassaden i Stockholm. Vi skickar dig mer information när du är antagen på en kurs genom Blueberry.

Land » USA

- Läs mer här »