Språkresor till Chicago

"The Windy City" är en stad med stor passion för sport och musik.

I delstaten Illinois, vid det sydvästra hörnet av Lake Michigan, ligger USAs tredje största stad: Chicago. Hur smeknamnet The Windy City kom till har många teorier. En del hävdar att det helt enkelt kommer från den vanligt förekommande blåsten; andra menar att det syftar till de skrytfulla historier som Chicagos politiker dragit för representanter från andra städer för att bevisa Chicagos överlägsenhet. Oavsett vilket är namnet anammat av både befolkning och besökare.

Het musikscen

Chicago är en förebild när det gäller blandning av kultur och människor, den internationella atmosfären är en stark inspirationskälla. Chicago anses vara en av världens 10 mest inflytelserika städer och i Midwest är staden den självskrivna ekonomiska och kulturella huvudstaden. Musikscenen i Chicago är talangtät, här kan du lyssna på några av landets mest begåvade jazz-, blues-, soul- och gospelmusiker. Staden är även inflytelserik inom hip-hopen vilket inte är så konstigt då jättar som Kanye West och R Kelly är härifrån.


Sport 24/7

I Chicago är sport nästan religion; baseball, fotboll, basket och ishockey är favoriterna. Du kommer att märka att Chicagoborna är djupt involverade i sina favoritlag, och med alla olika sporter och lag är det något som pågår sju dagar i veckan.

Alla årstider har sin charm

Oavsett årstid finns det mängder av saker att göra i Chicago. Vintern ger möjlighet till skidåkning i närbelägna Wisconsin och sommaren tillåter lata dagar på Lake Michigans strand där beachvolleyboll är en populär aktivitet.

Språkskolor i Chicago

Kaplan International College Chicago

Härlig skola mitt i downtown Chicago.

Skolor » Engelska » Chicago

- Läs mer här »