Språkkurs i Österrike

Österrike har massor att erbjuda och här blandas tradition och historia med det moderna på ett härligt sätt. Här finns massor att se och göra - året runt!

Wien

Huvudstaden Wien är romantisk samtidigt som det är en modern storstad med hippa restauranger, barer och klubbar. Wien är uppdelade i flera olika stadsdelar och att bara strosa runt är en upplevelse i sig! Floden Donau delar staden i två delar, den erbjuder även badstränder under sommarhalvåret där du kan skaka av dig stadens stress. Utöver en äldre stadsdel, gamla stan, finns exempelvis de judiska kvarteren, museikvarteren, centrala kvarteren samt shoppingkvarteret Mariahilf.


Bortsett från wienerschnitzel och Sachertårta är Österrike och Wien känt för att vara en stor vinproducent och det finns många vingårdar att besöka för den intresserade. På tavernor, eller så kallad heuriger, kan du prova lokala viner. Sachertårtan ska dock inte underskattas utan smakar bättre är någonsin när den intas i sin hemstad.


Skidåkning i St Anton

När du besöker någon av de berömda skidorterna, exempelvis traditionstunga St Anton, är Glühwein ett måste både för att hålla värmen och inte minst för stämningens skull. Namnet Glühwein i sig kanske inte är det vackraste men smakerna kompenserar! Glühwein är rött varmt vin med kryddor och kan enligt oss beskrivas som en blandning av en kryddig glögg eller varför inte som en varm rödvins-sangria?! Från Wien är det bara 10 mil till St Anton där bergen och byn är bra, så bra att den mest kräsne skidåkare får glittrande ögon likt ett barns på julafton.

Studieorter i Österrike

Wien

Fakta om Österrike

Landsnummer: 43

El: 230 Volt, adapter behövs inte

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Österrike. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Österrike? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Österrike.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Österrike.

Land » Österrike

- Läs mer här »