Språkkurs i Österrike

Österrike bjuder på alpbyar som andas tradition och historia, de är precis så där mysigt autentiska som man förväntar sig. Precis så. I Wien är Sachertårtan godare än någonsin och vingårdarnas rullande kullar är en skön kontrast till bergens storhet. Österrike imponerar och förför.

Med influenser från det italienska, ungerska och tyska köket är österrikisk mat till för att hålla dig vid liv. Rejäl alpmat med andra ord som håller kylan borta.

Skidåkning i St Anton

När du besöker någon av de berömda skidorterna, exempelvis traditionstunga St Anton, är Glühwein, rött vin som serveras varmt med kryddor liknande vår glögg, ett måste. Både för att hålla värmen och för stämningens skull. Från Wien är det bara 10 mil till St Anton där bergen och byn är bra, så bra att den mest kräsne skidåkare får glittrande ögon likt ett barns på julafton.

Wien

Wien är en praktfull stad med romantiska klanger vars historia präglas av klassisk musik. Floden Donau delar staden i två delar, den erbjuder även badstränder under sommarhalvåret där du kan skaka av dig stadens stress.

Studieorter i Österrike

Wien

Fakta om Österrike

Landsnummer: 43

El: 230 Volt, adapter behövs inte

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Österrike. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Österrike? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Österrike.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Österrike.

Land » Österrike

Blueberry Öppet hus 15/9 2018 – Träffa Universitet från hela världen - Läs mer här »