Språkresor till Wien

Österrike bjuder på alpbyar som andas tradition och historia, de är precis så där mysigt autentiska som man förväntar sig. Trots den kulturella och historiska atmosfären och utbudet är huvudstaden Wien en modern, hipp och grön storstad där mer än hälften av stadens yta är grönområden! I Wien smakar den chokladiga Sachertårtan bättre än någonsin och för den vinintresserade finns många vingårdar att besöka. 2018 blev Wien framröstat som "the most liveable city in the world" och visst finns det all anledning till det!

Under vintern bjuder staden på charmiga julmarknader och i musikens stad är adventskonserterna något utöver det vanliga. Med influenser från det italienska, ungerska och tyska köket är österrikisk mat till för att hålla dig vid liv. Rejäl alpmat med andra ord som håller kylan borta.

Skidåkning med kvalitet

När du besöker någon av de berömda skidorterna, exempelvis traditionstunga St Anton, är Glühwein ett måste både för att hålla värmen och inte minst för stämningens skull. Namnet Glühwein i sig kanske inte är det vackraste men smakerna kompenserar! Glühwein är rött varmt vin med kryddor och kan enligt oss beskrivas som en blandning av en kryddig glögg eller varför inte som en varm rödvins-sangria?! Från Wien är det bara 10 mil till St Anton där bergen och byn är bra, så bra att den mest kräsne skidåkare får glittrande ögon likt ett barns på julafton.

Språkskolor i Wien

Actilingua

Studera tyska i"the worlds most liveable city".

Skolor » Tyska » Wien

- Läs mer här »