Språkresor till Kuba

Gamla klassiska amerikanska bilar, Kubansk rom. Sockerplantage. Och icke att förglömma, musik och dans. Kuba är ett dynamiskt och spännande land med fascinerande historia.

Kubanska rytmer

Kuba, Västindiens största stat, har en unik kultur med rötter i Karibien, Afrika och Spanien. Dans och musik ligger i blodet hos Kubas befolkning och kan få den stelaste svensk att vilja skaka på höfterna. Staden Santiago de Kuba ligger i framkant då det gäller kubansk musik där afrikanska och spanska rytmer sammanförs i en explosion av toner som lockar till dans.

Tropiskt klimat

Sierra Maestra är Kubas största bergskedja, resten av landet är av savannliknande typ med små vattendrag som åar och bäckar. På den norra kusten ligger några av världens vackraste och mest paradisliknande stränder som passar det tropiska klimatet utmärkt. Grönt möter vitt möter blått när palmer, strand och hav visar sig från sin bästa sida. Befolkningen är vänlig och fattig. De har en underbar gåva att se det vackra i livet.

Havanna

Det är i Havanna det händer. Landets huvudstad påminner om Che Guevara och Fidel Castros tid i monument och kvarlämningar från Kubas fascinerande historia. Det är även här du hittar den bästa rommen och cigarrerna, Kubas stolthet mått på livskvalitet.


Studieorter i Kuba

Havanna

Fakta om Kuba

Landsnummer: 53

El: 110 Volt, adapter behövs.

Valuta: CUP.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Kuba. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Kuba? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Kuba.

Visum: Visum krävs för inresa i Kuba. Visumet måste sökas före avresa. Turistvisum som gäller i 30 dagar kan du skaffa tillsammans med flygbiljetten. Detta kan sedan förlängas på plats mot en avgift. Ditt pass måste vara giltigt minst sex månader efter ankomst. Kontakta Kubas ambassad för mer information.

Land » Kuba

- Läs mer här »