Studera i Irland

Irland. Ett land med nyupptäckt självkänsla och optimism som ser ljust på framtiden. Ett land där regnkläder är din bästa vän och ölen är nattsvart. Irland är regnigt men ack så vackert. "Den gröna ön" har ett dramatiskt landskap med vilda kustremsor, mjuka kullar och forsande floder.

Folkmusik och Guinness

Pubkulturen är stark här. På den lokala puben kan du inte bara dricka nationalölen Guinness utan också uppleva äkta irländsk folkmusik. Visor som ofta handlar om svåra tider under landets fattiga år. Men detta betyder inte att det är dålig stämning på puben, tvärtom. Alla människor, gamla som unga, tar ton i en allsång sällan skådad. Som för att minnas och vara tacksam för det man har. Tacksam för sitt ursprung.

Hjärtlig gästvänlighet

Dublins färgglada husfasader är en skön kontrast till den grå himlen. Irland är ett land där solen inte behövs för att atmosfären ska vara varm och hjärtlig. Irländarna är ett trevligt folk som det lyser gästvänlighet om och som, trots sin historia, aldrig har långt till skratt.

St Patricks Day – årets största fest

Irlands nationaldag firas den 17 mars och för ovanlighetens skull över hela världen. Högtiden är mer känd under namnet St Patricks Day då människor från världens alla hörn klär sig i grönt för att hedra minnet av landets skyddshelgon, St Patrick. På Irland är det årets största och galnaste fest som inte bör missas av någon!

Studieorter i Irland

Dublin

Galway

Fakta om Irland

Landsnummer: 353

El: 230 Volt, adapter behövs

Valuta: euro (EUR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Irland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Irland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Irland.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Irland.

Land » Irland

- Läs mer här »