Språkresa till Mexiko

Ta vita stränder, blanda det med korallrev och azurblått hav. Lägg till dramatiska berg, nationalparker och maya-kultur. Tillsätt sedan 113 miljoner människor, livliga städer och tequila. Blanda. Varsågod. Mexiko!

Kaos och lugn

Mexiko är extremt. På alla sätt och vis. Extremt varmt. Extremt folktätt. Extremt vackert. Från det vansinnigt kaosartade Mexico City med sina 20 miljoner invånare till bergsbyn Oaxaca, som i jämförelse är lugnet på jorden. Strosa runt bland de gamla stenhusen för att till slut hamna på en marknad där den lokala kakaon är hett eftertraktad. Playa del Carmen är stället där festen aldrig tar slut, där stranden får agera dansgolv och stjärnhimlen tak.

Tequila!

Vi kan lära oss mycket av Mexikos befolkning. De lever ett enkelt liv, för dem är rikedom familj och vänner. Och det är inte svårt att skaffa vänner i Mexiko, folket är öppenhjärtiga och vänliga. Speciellt över några tequila.

Dykning i färggrann explosion

Barriärrevet utanför Mexikos kust är hem för otaliga färggranna fiskar och koraller vilket gör det till en av världens bästa platser för dykning. Delfiner, jättelika rockor och sköldpaddor är bara några av varelserna som väntar i havets djup.

Förbered dig på stora kontraster och en oförglömligt skön atmosfär. Mexiko kommer aldrig upphöra att fascinera.

Studieorter i Mexiko

Oaxaca

Playa del Carmen

Fakta om Mexiko

Landsnummer: 52

El: 120 Volt Adapter behövs

Valuta: MXN.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Mexiko. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Mexiko? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Mexiko.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för att resa in i Mexiko och stanna där i upp till 180 dagar. Passet måste vara helt, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Land » Mexiko

- Läs mer här »