Språkkurs i Kina

Tiden då Kina var helt stängt för resten av världen börjar sakteligen blekna. Erase and rewind. Det nya Kina är modernt, framåt och attraktivt för utländska företag. Kina är ett armbågande kaos i Beijing, lantligt lugn i Tibet, ett dynamiskt land som trots modernisering aldrig glömmer sina rötter.

Din första tanke kommer vara: Hur ska jag hinna se allt? Det kommer du inte. Hinna alltså. Det är bara att acceptera att Kina är ett land som kräver tid, men lugn. Du kommer hinna upptäcka platser och tillstånd som du aldrig varit nära förut, hinna bli förälskad i dem och troligtvis komma hem starkare, smartare och med mer sinnesro.

En känd mur och vibrerande storstad

Kina är världens äldsta civilisation och med det kommer en ofantlig rikedom i historia och kultur. Kinesiska muren berättar historier om Mingdynastin och sträcker sig imponerande 6000 kilometer från Gula Havet till Jiayuguanfästningen i Gansuprovinsen. Hong Kong bjuder på löjligt delikata dim sum, kantonesiska smårätter, och en förvånansvärt vacker skärgård. Skyskraporna i Shanghai lyser starkt i neon och i Beijing sjunger de coola kidsen karaoke kväll efter kväll.

Kina är världens folkrikaste land och kanske ett av de mest spännande just nu. Du har chansen att vara med när Kina tar revansch. Det kan bara bli storslaget.

Studieorter i Kina

Peking

Shanghai

Yangshuo

Fakta om Kina

Landsnummer: 86

El: 220 Volt, svenska sladdar passar i en del, adapter är bra att ha med sig

Valuta: kinesiska yuan (CNY).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Kina. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Kina? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Kina.

Visum: Svenska medborgare behöver visum för att resa in i Kina. Detta kostar en del. Vi ger dig mer information om vilket visum du behöver för att studera eller arbeta i Kina när du är anmäld till oss.

För mer information och hjälp med visum till Kina rekommenderar vi AllaVisum.

Land » Kina

- Läs mer här »