Språkresor till Shanghai

Staden som växer i ett rasande tempo och får resten av världen att stå på tå – Shanghai är en kaotisk fusion mellan urgammalt och supermodernt. Allt i neonfärg såklart.

Shanghais skyline för tankarna till science fiction och framtiden; aldrig förut har så mycket neonljus skådats som under en mörk kväll i Shanghai. Med över 20 miljoner invånare är staden mycket riktigt Kinas största och modernaste stad. Och den växer så det knakar. I businesskvarteren Pudong byggs den ena skyskrapan efter den andra men som tur är kan man fortfarande hitta spår av det gamla Shanghai. I den äldre delen av staden finns ringlande gränder, marknader, den kinesiska trädgården Ya Yuan (Jade garden) från 1500-talet och det klassiska traditionella tehuset Huxinting som berättar om svunna tider.

Trollbindande gata

Stadens mest imponerande gata heter the Bund, under kolonialtiden centrum för handel och hamnen där handelsvaror togs emot, nu en av Shanghais mest pulserande, välkända gator. Hit går folk för att promenera, gymnastisera eller bara titta på imponerande Oriental Pearl TV Tower vars topp ofta är täckt av dimma. Längs gatan tornar ståtliga Art Deco-byggnader upp sig som man ser allra bäst från vattnet genom en båttur på floden Huangpu.

Shanghai har distinkta årstider, under sommaren kan temperaturen klättra upp till heta +41° C medan den under vintern kan sjunka till –10° C.

Shanghai håller i taktpinnen och resten av världen kan liknas vid en orkester som kämpar för att hinna med, för fort går det i Kinas största stad.

Språkskolor i Shanghai

Live the Language Mandarin School Shanghai

En skola med hög kvalitet och små klasser som hjälper dig att upptäcka Kina.

Mandarin House Shanghai

Bra och välorganiserad språkskola i Shanghai med dedikerade lärare.

Skolor » Kinesiska » Shanghai

- Läs mer här »