Språkresor till Ryssland

Ryssland är vackert på ett sorgligt sätt, mer hjärta och djup får man leta efter.

Rysk husmanskost

Ryssland är världens största land. Världens s-t-ö-r-s-t-a. Inte särskilt överraskande att det finns stora kontraster gällande samhällsklasser, natur och kultur i landet. Det som däremot är gemensamt för hela Ryssland är typisk rysk husmanskost; potatis, kål, rotfrukter, den djuplila rödbetssoppan Borsjtj och fyllda piroger. Med andra ord rustik mat som är gjord för att man ska överleva den kalla men sällsamt vackra ryska vintern. För den rätta stämningens skull ska maten helst intas på en murrig restaurang där tung röd sammet och kristallkronor står för den ryska interiören.

Gammalt och nytt möts

I Rysslands huvudstad Moskva kan du med fascination se hur det gamla samsas med det nya: en antik kyrka i ena gathörnet och en nybyggd skyskrapa med tillhörande lyxrestaurang i nästa. Denna känsla av att gammalt och nytt står sida vid sida är charmig och avslöjar även mycket om Rysslands befolkning. Ryssarna är aldrig sena på att ställa upp för någon annan och det finns en solidaritet och respekt mellan människorna som är avundsvärd. En solidaritet som växte fram under Stalins förtryck då folkets sammanhållning var essentiell.

Kontrastrik natur

Rysslands natur är som sagt präglad av kontraster. Från den sibiriska tundran i norr till öknen i söder. Från storstadsbrus i St Petersburg och Moskva till de lugnaste små byar i ingen mans land. Ryssland är ett gigantiskt land som vet vad det vill.

Ryssland kombinerar betong och öststatscharm på ett hjärtligt sätt.

Studieorter i Ryssland

Moskva

St Petersburg

Fakta om Ryssland

Landsnummer: 7

El: 220 Volt, adapter behövs inte

Valuta: RUB.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Ryssland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Ryssland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Ryssland.

Visum: Om du ska studera i Ryssland måste du ansöka om visum. Vilket visum du behöver beror på hur länge du ska studera. Du får mer information när du har bokat din språkkurs i Ryssland. Ansök i god tid då visumansökan kan dra ut på tiden.

Vänligen observera att de första 90 dagarna av ett studentvisum inte tillåter resor utanför Ryssland (single entry). Det är första efter den 90:e dagen som studentvisum tillåter resor utanför Ryssland (multi entry).

Land » Ryssland

- Läs mer här »